INSIDER

Összetört a látássérült pár és kislányuk: elütötte a vonat Tapit az állomáson

A kutyát a kalauz szállította le a vonatról, több képet is készített vele az állomáson, majd magára hagyta.
  • Szerző: Ripost

Tappancsot tavaly nyáron fogadta örökbe egy látássérült pár. A családnak Tápiógyörgyén van egy kis kertjük, oda járnak le rendszeresen vonattal a fővárosból. Tappancsot rendszeresen vitték magukkal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123rf

„Én egy szemműtétre várakoztam éppen, amikor hívott a párom, hogy Tapi eltűnt a kertből. Azonnal a keresésére indult, végül egy közösségi oldalra feltöltött posztból derült ki, hogy valószínűleg felszökött egy vonatra, és már az újszászi állomáson van. Elkezdtem telefonálgatni, az egyik hívás során mondták azt nekem, hogy találtak egy elütött kutyát a sínek mellett, de már valaki elvitte onnan – kezdte a Blikknek Halmi Aranka, aki a műtétet hátrahagyva elment a kórházból, hogy megkeresse kutyáját. Mint kiderült, Tapit a kalauz szállította le a vonatról, több képet is készített vele az állomáson, ezeket pedig feltöltötte a közösségi oldalra feltehetően azzal a szándékkal, hogy mihamarabb megtalálják az elkóborolt kutya gazdáit.

„Érthetetlen számomra, hogyan sikerült a kutyusunknak felszöknie a vonatra, soha nem csinált ilyet. Az viszont mélyen megdöbbentett, hogy a kalauz fotózkodott Tapival, aztán egyszerűen csak otthagyta” – mondta az asszony, aki az állomás területén, két épület között találta meg Tapit holtan.

Aranka, férje és 9 éves kislányuk teljesen összetört Tapi halála miatt. A Blikk kereste a MÁV illetékeseit is az ügyben, de nem kaptak még választ.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?