INSIDER

Öt újabb iskola léphet a jövő útjára a High-Tech Suli pályázatával

A High-Tech Suli ismét megnyitja a jövőbe vezető kaput, és már második alkalommal hirdet pályázatot általános iskolák digitális tantermének kialakítására.
  • Szerző: Ripost

A digitális oktatás szemléletét meghonosító program jóvoltából már öt hazai általános iskola büszkélkedhet saját, 21. századi tanteremmel, a Mészáros Csoport pályázatának köszönhetően pedig még az idén további öt intézmény nyerheti el a támogatást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: hightechsuli.hu

A High-Tech Suli célja az oktatási intézmények infrastrukturális, oktatástechnológiai és módszertani fejlesztése, amelyhez a program minden szükséges eszközt és háttértudást biztosít a nyertes általános iskolák számára. A tantermek új külsőt, teljes bútorzatot és dekorációs elemeket kapnak, és persze olyan digitális eszközöket, mint laptopok, interaktív panel, dokumentumkamera, digitalizáló tábla, LEGO SPIKE robot, lézervágó vagy éppen 3D nyomtató. Mindezek mellett három pedagógus öt hónapig tartó képzésben és mentorálásban részesül, amely idő alatt munkájukért cserébe ösztöndíj támogatást is kapnak. A pályázat támogatási értéke nyertes pályázatonként mintegy 20 millió forint.

A digitális oktatás központi eleme nem a tárgyi tudás, hanem az elsajátítás módja a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel, gyakorlatilag egy olyan pedagógiai módszertan, mely felkészíti a gyerekeket az őket körülvevő digitális világra. Napjainkban ez óriási lehetőséget és előnyt jelent, amit – az első pályázatunk sikere alapján – a pedagógusok, intézményvezetők is felismertek.” - mondta el Horváth Ádám, digitális oktatási szakértő és a High-Tech Suli szakmai vezetője, majd hozzátette: „Idén év elején öt iskolában alakítottunk ki digitális tantermet, amelyeket már használatba is vettek az intézmények. Óriási öröm és lelkesedés fogadta a programot, így nem volt kérdés, hogy ismét belevágunk. Ezúton is szeretném bíztatni az általános iskolákat, pályázzanak, hiszen egyedülálló lehetőség előtt állnak!”

A pályázati anyagok június 4-éig nyújthatók be, az eredményhirdetésre pedig június 14-én kerül sor. A nyertes általános iskolákban a digitális tantermek kialakítása és felszerelése a tervek szerint 2021. augusztus 15. és szeptember 30. között történik.

A teljes pályázati kiírás megtalálható a High-Tech Suli weboldalán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?