Létrehozva: 2021.05.04.

Ötmillió beoltott magyar után jöhet a lagzi – megjelent a Ripost7 legújabb száma!

Csak a nyitásra vártak a szerelmesek, megrohanták az anyakönyvvezetőket. De milyenek lesznek az idei esküvők? Van, aki már negyedszer fut neki a lakodalom szervezésének. Részletek a Ripost7 hetilapban!

A világjárvány és a korlátozások ellenére Magyarországon többen mondták ki az igent egymásnak tavaly, mint az előző évben. 2019-ben 65.268 pár házasodott, tavaly 67.301, pedig voltak hetek, amikor egyáltalán nem lehetett esküvőt tartani. Az anyakönyvvezetők és esküvőszervezők idén még több házasságlötésre számítanak és még több lakodalomra: sokan idén pótolják be, ami tavaly elmaradt.

Egyelőre teljes a bizonytalanság esküvőfronton, éppen ezért a szolgáltatóktól pénzvisszafizetési garanciát kérnek a párok arra az esetre, ha újabb korlátozások miatt meghiúsul az esemény. De azok, akiknek fontos, hogy összekössék az életüket, pandémia ide vagy oda, meg is teszik! Az esküvő újra divatba jött, és ha már legalább ötmillió embert beoltanak Magyarországon, akkor jöhetnek a lakodalmak is!

Csengery Beatrix sminkes és mesterfodrász felkészít egy menyasszonyt az esküvőjére Fotó: Csengery Beatrix

Szabó Veronika és a párja már kétszer elhalasztotta az esküvőt, azt mondják, június 12-én mindenképp anyakönyvvezető elé járulnak.

 

„Mi még a járvány második hulláma előtt kezdtük el szervezni az esküvőt, de aztán jött a 2., majd a 3. hullám és most már nem akarjuk tovább halasztani – mondta el a menyasszony. – A legnagyobb probléma, hogy semmit sem tudunk előre, sem mi, sem a szolgáltatók. Ez megnehezíti a szervezést, mert nem tudjuk, hány vendégünk lehet. Az esküvőnk egy szállodában lesz, ami egyben étterem is. A szertartást a szabadban tartjuk, a lagzi és a vacsora viszont már zárt térben lesz. Különterem, zárt rendezvény, reméljük, megtarthatjuk. Van olyan meghívottunk, aki azért oltatta be magát, hogy biztosan eljöhessen. A szervezésnél nagyon fontos szempont volt, hogy ha halasztani kell, legyen erre lehetőség, ezt a szerződésben is rögzítettük.”

Horváth Szilárd ceremóniamester szerint most ez a legokosabb, ő minden házasulót arra biztat, foglalja szerződésbe, hogy vis maior esetén visszajár a pénz.

„A 2021-es naptárom már tele van – újságolta a Ripost7 kérdésére. – Sok pár már 3-4-szer időpontot változtatott. Van, aki már 2019-ben elkezdte szervezni az esküvőjét és már a gyermektervezésnél tartanak, de még mindig újabb időpontjuk van. A szervezés nem egyszerű, össze kell hangolni a különböző szolgáltatókat: zenészt, fotóst, éttermet, és mivel idén mindenkinek sokkal több a megrendelése az elmaradt esküvők miatt, ez most sokkal nehezebb.”

Az anyakönyvvezető is csúcsforgalomra számít, szerinte ismét divatba jött a házasság.

Szakács Ildikó anyakönyvvezető megpróbál a fiatal pár szívéhez szólni

„A járvány azért hozott változásokat, például többen teszik hétköznapra az esküvőt, hiszen úgysem lehet nagy lagzit tartani, a szűk rokonság megoldja szabadsággal – mondta Szakács Ildikó. – Most miniesküvők vannak, persze ezek is lehetnek meghittek. A maszk sajnos sokat elvesz a szertartás varázsából, nincs meg a mimikai visszacsatolás. Amikor a pár rám mosolyog, tudom, hogy megtaláltam a megfelelő szavakat, elértem a szívükhöz.”

Felértékelődött a „jóban-rosszban” fogadalom Vannak, akik az eredetileg nyárra tervezett esküvőjüket azért hozták előre, mert már házasságban szeretnék megélni ezt a nehéz helyzetet.Amikor beszélgetek a párokkal, bár konkrétan nem mondják ki, az elejtett szavakból arra lehet következtetni: úgy gondolják, ha ne adj Isten történne valamelyikükkel valami, akkor már mint házastársak szeretnének egymás mellett állni a bajban – mondja Szakács Ildikó anyakönyvvezető.

További részletek a kedden megjelenő Ripost 7 hetilapban, ahol arról is olvashatsz, hogyan állnak a Hableány tragédiája ügyében indult perek. Emlékezetes: két évvel ezelőtt huszonnyolcan lelték halálukat a Dunában, de még mindig nem mondták ki, ki ezért a felelős. A koreai áldozatok és családtagjaik 4,3 milliárd forint kártérítést követelnek. Erről is bővebben olvashatsz a Ripost7 friss számában!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ilyen még nem volt: aranyat lövell ki egy vulkán

origo.hu

Magyar Péter bevallotta, hogy loptak

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

hirtv.hu

Betiltotta és elképesztő vádakat fogalmazott meg a kerületi polgármester Orbánék konferenciájáról + videó

origo.hu

Itt a drámai bejelentés: újabb pusztító fegyvereket kap Ukrajna, kitörhet a világháború

mindmegette.hu

Mit főzz hétvégén? Ötletek a vasárnapi családi ebédhez

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

magyarnemzet.hu

Nem várt támogatás érkezett Orbánnak, magyar sztárok álltak a politikája mellé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Kevesebb mint egy hónapunk maradt” – Megvakulhat az egyéves Zoé, ha nem műtik meg időben

INSIDER

Nagy bajt okozhat: ha ilyet vettél a SPAR-ban, meg ne edd!

INSIDER

Megrázó képsorok: gázolt a villamos a József körúton, métereket repült az áldozat

INSIDER

Mintha rakéta csapódott volna be – semmi sem maradt az autóból a budapesti baleset után