INSIDER

Pásztói csecsemőgyilkosság: két gimnáziumi osztály előtt tesznek vallomást

A csecsemőgyilkos nő jelenleg is házi őrizetben van, az anyja lakását nem hagyhatja el, kedden kezdődött a tárgyalása.
  • Szerző: Ripost

Nyomkövetővel a lábán, házi őrizetben él H. Mónika. A gyermekével végző nőt idén januárban engedték ki a rácsok mögül, de a lakást nem hagyhatja el. Ismeretes: az asszony 2018. első napján egy patak hídja alatt szülte meg kisfiát, majd többször megütötte, fojtogatta a kicsit, végül egy bicskával levágta a kezét és a fejét is. A testrészeket a patakba szórta, a gyerek fejét később egy kutya találta meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Police.hu

A nő 2017 nyarán esett teherbe, pedig élettársával további gyerekek vállalását már nem kívánták. H. Mónika mindenki, még a párja előtt is titokban tartotta a terhességét. Az asszony ügyében már tartottak egy előkészítő ülést. Kedden az első tárgyalási napra került sor a Balassagyarmati Törvényszéken.

Két gimnáziumi osztály hallgatja végig a helyszínen, ahogy a pásztói horroranya volt élettársa és más ismerőseik visszaemlékeznek a 2018 eleji borzalmas gyerekgyilkosságra.

Kiderült, hogy Mónika élettársa, M. János a kapcsolatuk elejétől irtózatosan féltékeny volt az asszonyra. Azzal gyanúsította, hogy összejár a volt párjával. Havonta kétszer elzavarta otthonról emiatt, ilyenkor volt, hogy bántalmazta is. Ezeket János maga mondta el a bíróságon.

Védekezni nem védekeztek, ha jött a gyerek, jött. János abban sem volt mindig biztos, hogy övé a gyermek. Így Mónika a barátainak, kollégáinak mindig hamarabb mondta el, hogy várandós, mint a párjának.

„Ha nem tőlem van a gyerek, kirúgom belőled” – hangzott el akkor, amikor megsejtette, hogy Mónika a negyedik gyerekkel is várandós tőle.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?