Létrehozva: 2021.02.15.

Pataky Attila megírta a végrendeletét

Pataky Attila az elmúlt öt évben többször is farkasszemet nézett a halállal, de egészen tavaly szeptemberig csak belenevetett a szemébe. Végül a koronavírus felülírta benne az elmúláshoz való viszonyát és nekilátott elrendezni az ügyeit.

Pataky Attila megírta a végrendeletét, ugyanis az EDDA frontembere a koronavírus után rádöbbent, hogy hiába kapott erre egy pontos dátumot, azt a sors keresztbe húzhatja. Pataky a LifeTV Ébredj velünk című műsora után a Borsnak elárulta: ő hat évvel ezelőtt, amikor vastagbélrákot diagnosztizáltak nála rákérdezett egy „látó” barátjánál, hogy meddig fog élni, és meg is kapta a választ. Saját bevallása szerint azóta több betegséget legyőzött.

Pataky Attila halálhoz való hozzáállását a koronavírus megváltoztatta Fotó: MTI

„Én nagyon jóban vagyok a halállal. Az elmúlást az élet részének tekintem és nyugodt is vagyok, mivel hiszek a reinkarnációban. Sőt, magam is tapasztaltam a létezését és tisztában vagyok több előző életbeli énemmel is. Ezért sincs bennem aggodalom amiatt, hogy mi vár rám az élet után, hiszen pontosan tudom. Persze nem veszem könnyelműen a kérdést, hiszen nemrég megtapasztalhattam, hogy milyen az, amikor nagyon közel van a vége. Az utóbbi öt évben végig itt lihegett a nyakamban a halál. Öt éven át cipeltem valamiféle karmikus csomagot, amiben jó pár betegség volt elrendelve nekem kezdve a ráktól a kutyafüléig – minden. Ennek a csomagnak az utolsó és egyben legtanulságosabb eleme volt a koronavírus” – mondta a Borsnak Pataky Attila, aki bár tudni véli halála pontos dátumát, a felépülése után úgy döntött, jobb, ha mindent elrendez, még ha az a bizonyos „kilépési évszám” még messze is van.

85 évesen hagyja itt ezt a világot

„Az a helyzet, hogy pontosan tudom, hogy nyolcvanöt éves koromban lépek majd ki ebből a testemből, mivel a látó barátaim ezt elárulták nekem. A koronavírus ugyanakkor megtanította, hogy történhet ez másképpen. Muszáj gondolnom azokra, akikért felelősséggel tartozom, vagyis a családtagjaimra, a zenésztársaimra és néhány szorosabb barátomra. Az ugyanis nem lehetséges, hogy miután én elhagyom ezt a testet, nekik bármiféle általam hitehagyott problémával kelljen szembesülniük. Nem kerülgetem a forró kását, kimondom, ahogy van: mindent lepapíroztam, mert nem szeretnék katyvaszt és vitás kérdéseket hagyni magam után. Ez megnyugvást adott” – jelentette ki az EDDA frontembere, aki nem csupán materiális, de szellemi síkon is igyekezett elrendezni mindent, amióta megszabadult a koronavírus szorításából.

Pataky Attilának egy látó elárulta, hogy meddig fog élni. Fotó: Tv2

„Patyolattisztán szeretném elhagyni ezt a porhüvelyt”

„Azt sem szeretném, ha bárki haraggal a szívében emlékezne majd rám. Én sok éve óriási elfogadással élem az életem, de persze ez nem azt jelenti, hogy nem voltak vitáim vagy nem voltak olyanok, akiket az életem során akaratomon kívül megsértettem. Elsőként magamba néztem és megbocsátottam mindenkinek, aki valaha ártott, vagy ártani akart nekem. Majd szép sorban elnézést kértem mindenkitől, akik vélt vagy valós okból haragudhattak rám. Én most tiszta lappal állok itt és ha csak tehetem, a jövőben már az apró konfliktusokat is kerülni fogom, mert patyolattisztán szeretném itt hagyni ezt a porhüvelyt, váljon is el tőle a lelkem bármikor” – mondta a legendás zenész, aki láthatóan visszanyerte korábbi formáját és újra kicsattan az egészségtől.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem hitt a szemének a turista, amikor kinézett a szállodai szobája ablakán, több követője hisztériás rohamot kapott

origo.hu

Magyar Péter bevallotta, hogy loptak

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

vg.hu

Senkinek sem kell a Rolex – beszakadt a svájci óraexport

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Nem fogsz hinni a szemednek, ez történt Victoria Beckham születésnapján - Videó

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megrázó képsorok: gázolt a villamos a József körúton, métereket repült az áldozat

INSIDER

Mintha rakéta csapódott volna be – semmi sem maradt az autóból a budapesti baleset után

INSIDER

Hétvégén sem élvezhetjük ki a tavaszt - erre jobb, ha felkészülsz

INSIDER

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát