Létrehozva: 2021.06.30.

Péntekre eltörölhetik a maszkviselést, mégsem szabadul tőle mindenki

Elindult a visszaszámlálás, napok kérdése, és elérjük az 5,5 millió beoltottat, ami újabb könnyítéseket hoz majd magával.

Az emberek tűkön ülve várják az oltási szakasz újabb mérföldkövét, melynek következtében a maszk még inkább háttérbe szorulhat, és teret nyerhet a szabadság: megszűnhet a maszkviselés.

Mint arról beszámoltunk, a kormány tájékoztatása szerint amint elérjük az 5,5 millió beoltottat, újabb lazítások jöhetnek. A szakemberek számításai szerint ez a szám péntekre lehet meg.

Képünk illusztráció

A hír örömteli, hiszen bár valahol mindannyian elfogadtuk a maszk szükségletességét, ahogy kezdetben voltak, akik az ajánlás, majd a rendelkezés ellenére is ódzkodtak tőle, most úgy tűnik, többek számára is fordítottá válik a helyzet. Azaz, ha el is törlik a maszkviselést, lesznek, akik továbbra is ragaszkodnak hozzá.

Sokan óvatosak

A Bors által megkérdezettek kivétel nélkül örömhírként tekintenek a maszkviselési szabályok jövőbeni enyhítésére, ugyanakkor többen is azt mondták: egy darabig még hordanák a maszkot.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

A 25 éves Kemény Andris, gépészmérnök egyetemi hallgató, 21 éves barátnőjével várakozott a villamosmegállóban, épp a vizsgáik után utaztak szüleikhez haza Szolnokra. Bár örültek, hogy hamarosan nem kell maszkot hordaniuk, s bár túlestek mindkét oltáson, még óvatosak. „Még biztosan fogjuk viselni egy ideig a maszkot, főleg tömegközlekedési eszközökön és zsúfoltságban” – nyilatkozták a lapnak.

A 35 éves Boriné Török Borbála is hasonlóan vélekedik.

„Az irodában, ahol dolgozok, már mindenki be van oltva, és otthon, a családi körben sem kell a vírusra gondolnunk, ugyanis már mindenki védett. Egyébként több családtagom is átesett a koronavírus fertőzésen, volt, akinél egy-másfél hétig tartó magas láz jelentkezett, másnak gyomor-bélrendszeri panaszai voltak, de kórházba szerencsére senki sem került. Az enyhítésektől függetlenül ugyanakkor én egy darabig még óvatos leszek azért, főleg tömegben. Egyébként FFP2-es maszkot szoktam hordani, melyet rendszeresen 60 fokos mosással fertőtlenítek”

A 34 éves Nagy Bertalan éppen cementet pakolt be az autójába, ugyanis a Szent László Kórház felújításán dolgozik.

„Örülök a hírnek, éppen itt volt az ideje. Én is, az ismerőseim is mind be vagyunk oltva, így már nem tartunk a vírustól. Én Sinopharmot kaptam, és egyáltalán nem tapasztaltam semmilyen problémát, meg is bízok a vakcinában. Egyébként idáig eldobható maszkot hordtam, jó, hogy már nem kell venni” – mondja mosolyogva,

A 23 éves egyetemista, Hajnal Regina a Bors munkatársaitól tudta meg, hogy 5,5 millió beoltott után eltörlik a kötelező maszkviselésre vonatkozó szabályozást. Július 6-án fogja megkapni második Pfizer oltását.

„Mivel július 6-án fogom megkapni a második Pfizer oltásomat, én még egy ideig óvatos leszek és viselni fogom a maszkot. s azt sem tudom, hogy lesz-e negyedik hullám. Bevallom, volt, hogy három hónapig ki se mozdultam a kertes házunkból, annyira féltem a vírustól. Szóval, még egy picit várok, mielőtt felszabadultan maszk nélkül közlekedem” – zárta gondolatait a fiatal lány.

Újra megoszthatjuk a mosolyunkat!

Hogy milyen volt az elmúlt egy év és a maszkviselés? Legtöbbünk számára kezdetben furcsa, később megszokott, majd ahogyan a különböző kereskedelmi ágazatok kapcsoltak, egyfajta lehetőséggé vált arra is, hogy újabb elköteleződést mutassunk kedvenc márkánk, egy frappáns idézet, vagy épp sportcsapatunk iránt. A maszk lehetőséget adott táncra perdülni a kreativitás színpadán, és alkalmat kínált… kissé paradox módon ugyan, de mosolyogni saját magunkon a legkülönfélébb darabokat látva. Míg a kreativitás a jövőben opcionális maradhat, addig a mosoly ismét láthatóvá válhat.

Továbbra is megéri oltatni!

A járvány három hulláma után, és a mostani szabadabb élet ízlelgetése közben talán nem árt odafigyelni azokra, akik figyelmeztetnek: a megfelelő átoltottsági szint a kulcsa mindennek.

Fotó: MTI/Komka Péter

Márpedig, aki regisztrál, a második oltást is alapul véve kevesebb, mint egy hónap alatt hatékony védelemre tehet szert, ezzel védve nem csak önmagát, de szerettei és munkatársai mellett mindannyiunk szabadságát is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

borsonline.hu

Testvérviszály lett Vajna Timi nagymamájának kórházi kezeléséből

ripost.hu

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

mindmegette.hu

9 házi lagzis sütemény, amivel rengeteget spórolhatsz a frigy költségein

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Kőgazdag Aurél 20 éves lett: Nyomasztja a családalapítás

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjasok köre

INSIDER

"Éjszakai sötétség volt délután háromkor" – SMA Tomika és szülei így vészelték át az apokaliptikus vihart Dubajban

INSIDER

Nem fogsz örülni: mutatjuk, milyen hatással lesz a szervezetedre a közelgő telihold

INSIDER

A Nobel-díjas Krausz Ferenc is kitöltötte a zöld-párbeszéd kérdőívet