INSIDER

Pesti úti idősotthon: még mindig nem nevezik meg a gyanúsítottakat

Még mindig nincs konkrét gyanúsított a Pesti úti Idősek Otthonában kitört járvány ügyében. Az ügyészség ezzel az indokkal utasította el az egyik áldozat családját képviselő ügyvéd panaszát.
  • Szerző: Ripost

A legfrissebb adatok szerint már 55 halálos áldozata van a Pesti úti idősotthonban kitört koronavírus-járványnak, összesen 312-en fertőződtek meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Bors

Mint azt a megírta, dr. Futó Barnabás ügyvéd szerint a megalapozott orvosszakértői véleményhez elengedhetetlen dr. Müller Cecília tisztifőorvos és dr. Bodnár Attila, a Bajcsy kórház igazgatójának meghallgatása, ezt azonban a nyomozó hatóság nem tartotta időszerűnek. Az ügyvéd a kerületi ügyészséghez fordult panasszal, amit most elutasítottak.

Budapest, 2020. április 9.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által közzétett képen Müller Cecília országos tisztifõorvos a Pesti úti idõsotthonban 2020. április 9-én. Az otthonban több mint százan megfertõzõdtek koronavírussal, öten közülük meghaltak.
MTI/NNK

„A válasz lényege, hogy amíg a nemzeti nyomozó iroda nem gyanúsít meg senkit, addig nem utasíthatják bizonyítási eljárás lefolytatására a nyomozó hatóságot. Ez megfelel ugyan a jogszabályoknak, csak az a probléma, hogy amíg viszont ezt a két kulcsfontosságú személyt nem hallgatják meg, véleményem szerint nem is lesz gyanúsított. Az ő birtokukban vannak ugyanis olyan információk, amelyek szükségesek a tényállás teljes felderítéséhez. Abban bízom, hogy később mégis kihallgatják a két tanút„ – mondta lapunknak az ügyvéd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?