INSIDER

Dübörög az oltási program: hatalmas mennyiségű Pfizer találhatott gazdára

A Pfizer-oltásra újra lehet jelentkezni, az egyik dunántúli háziorvos hősként segíti a Facebook-csoportjával az oltási programot.
  • Szerző: Ripost

Az egyik dunántúli háziorvos minden követ megmozgat, hogy a betegei a számukra legkedvezőbb koronavírus-elleni védőoltást megkapják. Az 50 éves férfi saját Facebook csoportot hozott létre, hogy a nemes célt szolgálja. Legutóbbi posztjában azt írja: hatalmas mennyiségű, 300 adag mRNS-alapú Pfizer-oltás várja gazdáit a helyi oltóponton.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pfizer

Egy dunántúli háziorvos saját Facebook csoporttal segít Pfizer oltáshoz jutni a betegeinek Fotó: Facebook

„300 adag gazdátlan Pfizer várakozik felvételre! Beutaló nem kell, ha a mai nap során bárki odamegy, időpont egyeztetés nélkül felvehető! Sorbanállós, és nem tudom mikor fogy el” – írta Facebook-posztjában a háziorvos. A férfi betegei rögtön jelentkeztek az oltásra, köztük Zsuzsanna is. Az anya és a férje már megkapták az oltásukat, most a gyereküknek segítenek Pfizerhez jutni. „Engem Astra Zenecával, a férjemet pedig Sinopharmmal oltott a háziorvos úr, most a 17 és fél éves fiunkon a sor”. Éva a háziorvosáról a -nak elmondta: a férfi márciusban hozta létre a Facebook csoportot. „Hihetetlen odadással teljesíti a hippokratészi esküjét. Nem kell kérdezzük, a háziorvosunk mindig naprakészen tájékoztatott és tájékoztat minket a védőoltásokról. Hogy Pfizer-oltás, AstraZeneca vagy Sinopharm mindegy, sosem feledkezik meg róla, hogy melyik oltást szeretnénk!”

Mindig tájékoztatja a betegeit

A háziorvos nem először tájékoztatja az aktuálisan elérhető vakcinákról a betegeit a Facebook-csoportjában. Áprilisban Szputnyik V és Sinopharm- oltásról, májusban pedig két alkalommal 100 adag Pfizer-oltásról írt a betegeinek.

A háziorvos minden elérhető vakcináról tájékoztatja a betegeit Fotó: Facebook

Aki oltatni akarja magát, csak jelentkeznie kell

A Pfizer-BioNTech több mint négy hónapja heti rendszerességgel szállítja Magyarországra az mRNS-vakcináját. Ma már a vakcina nem akadálya annak, hogy valaki oltást kapjon. Az időpontfoglalóban jelenleg is foglalhatóak oltási időpontok a regisztráltak számára. Magyarországon már hatféle vakcinával történik az oltás. Az uniós oltási ranglistán továbbra is második Magyarország. A magyar lakosság átoltottsága már 48%-os, szemben a 31%-os uniós átlaggal. Eddig több mint 5 millióan regisztráltak oltásra, és 84%-uk meg is kapta azt.

Az oltási rend szerint most már bárkit olthatnak, az oltásra váró regisztráltak már interneten is tudnak időpontot foglalni. Időpontfoglaló: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?