INSIDER

Plüssgyűjtés segít az SMA-s Zsombinak

A világ legdrágább gyógyszerére gyűjt az SMA-s kisfiú, Zsombi és családja. December óta azonban valami megváltozott: látványosan többen adományoznak nekik. Köszönhető ez többek között az országszerte népszerűvé vált plüssgyűjtési akciónak.
  • Szerző: Ripost

„Az emberek plüssöket szórnak szét városszerte egy kis üzenettel, hogy aki megtalálja az ajándék játékot, az adományozzon Zsombinak. Most ezen kívül egy tombolát is szervezünk azokból a felajánlásokból, amiket kaptunk. Sokan szolgáltatást ajánlanak fel, például szállást, élményautózást. Mindenki kap egy számot, és lesz egy húzás a végén” – avatott be a részletekbe a bizakodó anyuka, Burinda-Szűcs Szabina, a kisfiú édesanyja, aki azt is elmondta, hogy Zsombi súlya már nyolc kiló felett van, de nehezen hízik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Olvasói fotó

„Ebben a vírushelyzetben elszokott az emberektől, ez pedig annyira megviseli, hogy ha emberek közé megyünk, sírni kezd. El se merek indulni sehova, úgy, hogy ne legyen nálunk a nyálszívó, mert Zsombi esetében egy sírás végzetes lehet – magyarázta az anyuka, aki hozzátette, ha ilyen ütemben halad a gyűjtés, február végére meglehet a pénz.

„Zsombi most lesz 15 hónapos, úgyhogy még időben vagyunk. A héten remélhetőleg elérjük az 500 millió forintot” – tette hozzá bizakodva az édesanya.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?