INSIDER

Pofátlanság Budapesten: csúnyán meglopta halott szomszédját egy férfi

A 26 éves férfit a csepeli nyomozók a hagyatéki eljárás során buktatták le.
  • Szerző: Ripost

A csepeli rendőrséghez egy hagyatéki eljárás során fordultak segítségért, mivel eltűnt az elhunyt kocsikulcsa.

A nyomozók felkeresték a megboldogult lakhelyét, majd az adatgyűjtések során kiderítették, hogy a néhai tulajdonos – munkásszállón bérelt – szobájába betörtek, és onnan több műszaki cikket és egy autót is elvittek.

Rövid időn belül gyanúba keveredett az elhunyt szomszédságában élő 26 éves budapesti K. Szabolcs. Szomszédja halálát követően betört a szobájába, és ellopta laptopját, valamint szerszámgépeit. A gyanúsított vette magához a slusszkulcsokat is, így a lopott kocsit közel egy hónapig használta – írja a Police.

Az ellopott kocsi
Fotó: Police

Az autótól végül azért vált meg 26 éves használója, mert az meghibásodott. A nyomozók a hagyatékból hiányzó lerobbant járművet egy galgamácsi településen találták meg, valamint a férfi egyik ismerősénél megtalálták a lopott laptopot is.

A budapesti rendőrök K. Szabolcsot október 4-én éjjel elfogták, majd lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, kihallgatása során elmondta, hogy az ellopott – közel 1 millió forintot érő tárgyakat – értékesítette, és az abból szerzett pénzt azóta felélte.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?