INSIDER

Lebukott a nyugdíjtolvaj postás: Vádat emelt az ügyészség

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Nagykátai Járási Ügyészség egy postás ellen.
  • Szerző: Ripost

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Nagykátai Járási Ügyészség egy postás ellen, aki kézbesítés helyett ellopta a címzetteknek küldött pénzt 2019-ben – közölte a Pest megyei főügyész kedden az MTI-vel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szabó Ferenc közleménye szerint a nő kézbesítőként dolgozott a nagykátai járásban, rendszeresen vitt ki pénzküldeményeket is. A vádlott 2019 októberében nehéz anyagi helyzetbe került, ezért úgy döntött, hogy a kézbesítés helyett a kisebb értékű utalványok összegeit a címzettek aláírását hamisítva megtartja magának.

A postás ellopta a kézbesítendő pénzeket

A postás ellopta a kézbesítendő pénzeket / Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A hiányt a későbbi kézbesítésekből akarta pótolni úgy, hogy azokat a korábban kiesettek részére vitte ki. A nő 2019 októbere és decembere között tizennégy sértett részére mintegy ötszázezer forintot, javarészt gyermekek után járó ellátást, kisebb összegű nyugellátást vagy egyéb járadékot nem kézbesített.
A Pest megyei főügyész hozzátette: a bűncselekményre egy panasz miatt indult belső vizsgálatkor derült fény, a sértetteket ezután kártalanították. Az ügyészség a nő ellen kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?