INSIDER

Pszichológus segíti a keszthelyi iskolások gyászát

Estére több százan gyűltek össze a keszthelyi gimnázium előtt, hogy megemlékezennek a balesetben elhunyt fiatalról.
  • Szerző: Ripost

Mint arról korábban a is beszámolt, súlyos baleset történt Gyöngyösfaluban, egy kalandparkban csütörtök délután.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy kirándulócsoport volt az egyik kötélpálya elején, amikor egy fatörzs kidőlt, amire a pallók és a kötél is rögzítve volt. Egy 16 éves keszthelyi fiatal a helyszínen életét vesztette, egy másik tanulót súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba

A gyöngyösfalui kalandparkban történt balesetben elhunyt gimnazista osztálytársainak pszichológus segít feldolgozni az átélt tragédiát. Az őszi szünet és a munkaszüneti nap ellenére a tankerület és az iskola a lehető leggyorsabban intézkedtek, hogy segítsék a diákok gyászfolyamatát. Már pénteken találkozhatnak a gyermekek a szakemberrel – írja a Vaol.

„Az iskola közössége megdöbbenten fogadta azt, ami jelen pillanatban feldolgozhatatlannak tűnik. Reggel rögtön elkezdtük annak szervezését, hogy az érintett osztályt tagjaival péntek délután megkezdjük a beszélgetést pszichológus bevonásával. Este fél hatkor pedig egy néma megemlékezésre gyűlik össze az iskola közössége. Szeretnénk egy gyertyát gyújtani az elhunyt osztálytárs, a kedves barát és a szeretett tanítvány emlékére” – nyilatkozta az iskola vezetője.

Drámai csend közepette több százan rótták le kegyeletüket Keszthelyen. A Vajda János Gimnázium előtt a Fő terén több százan rótták le kegyeletüket az elhunyt diákot, Salamon Zsigmondot gyászolva. A bejáratnál mécseseket gyújtottak, majd a harangszó alatt néma csendben álltak.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?