INSIDER

Régiségekre vadászó rabló csapott le Pécsett – csúnyán elbánt a halálra rémült házaspárral

A férfi egyszerűen bement a lakásba és a házaspár szeme láttára elkezdte összeszedni a holmikat.
  • Szerző: Ripost

Elképesztő esetről számolt be egy nő a Facebookon. Állítása szerint egyik délelőtt egy férfi csengetett be pécsi lakásukba, hogy régiséget vásárolna.

A nő mozgássérült férje nyitott ajtót, aki közölte, hogy nincs semmi eladó dolog a lakásban. Ezek után a férfi egyszerűen félrelökte őt és bement a lakásba, majd a vitrines szekrényből kivett két szobrot, két réz gyertyatartót, egy vázát, és az asztalra dobott egy ezer forintost, hogy akkor ő most ezeket megvette.

„A férjem hiába tiltakozott, elvitt mindent! A férfi kihasználta az erőfölényét, és a sokkot, amit a fellépésével okozott a férjemnek. Már az otthonában sincs biztonságban az ember, bárki bejöhet és turkálhat a dolgaink között, majd, ami megtetszik neki, elviheti..” – írta bejegyzésében a nő, aki azonnal feljelentést is tett a rendőrségen, de a tettest még nem találták meg.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Azóta kiderült, a férfi ugyanilyen mondvacsinált indokkal más lakásokba is próbál bejutni.

„Egy pécsi férfi az előbb jelezte, hogy náluk is járt kb. fél órája, csak az ő lakásukba nem tudott bejutni, ő képes volt rá, hogy ne engedje be! De mi van, ha egy idős emberhez, vagy egy beteghez csenget be, aki nem képes szembeszállni vele? Vagy egy olyan lakásba megy be, ahol a gyerek egyedül van otthon, egy életre szóló trauma éri a gyereket, a férjem sem tudja feldolgozni a történteket, még most is sokkos állapotban van!” – írta kétségbeesve az asszony.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?