INSIDER

Pár kattintással ellenőrizheted, hogy sikeresen regisztráltál-e a koronavírus elleni oltásra

Csütörtöktől bárki utánajárhat, hogy szerepel-e az oltandók listáján. Akárcsak a regisztrációt, ezt is pár perc alatt elintézhetjük.
  • Szerző: Ripost

Azok a regisztráltak, akik még oltásra várnak leellenőrizhetik, hogy regisztrációjuk milyen státuszban van. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő egy internetes felületet nyitott erre a célra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vakcina regisztráció lekérdezés elérhetősége: vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ linken! Ezen az oldalon a regisztrált, de még nem beoltott személynek lehetősége nyílik lekérdezni, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon történt online regisztrációja vagy a Magyar Államkincstárhoz visszaküldött papír alapú jelentkezésének feldolgozása milyen státuszban van.

Budapest, 2021. március 21.
Oltáshoz készíti elõ egy szakasszisztens a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a fõvárosi Honvédkórházban 2021. március 21-én.
MTI/Balogh Zoltán

A regisztráltnak ehhez elég megadnia a TAJ-számát és a születési dátumát, amelynek elküldése után a képernyőn egy IGEN vagy NEM üzenetet fog látni.

  • IGEN - Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilván tartjuk Önt, mint oltandó személyt.
  • NEM – Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz. Ennek oka lehet hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Ez esetben sem késett le a regisztrációról, azt meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával.

Fontos tudni, hogy akár interneten, akár postai úton regisztrált, a jelentkezése elküldésétől számítva több nap szükséges ahhoz, hogy az adatait feldolgozzák és bekerüljön az oltandók rendszerébe. A regisztrációkor megadott adatok hitelességét és pontosságát ugyanis természetesen ellenőrzik.

Ez azt jelenti, hogy senki ne ijedjen meg, ha jelentkezése után rövid idővel azt az üzenetet kapja, hogy „regisztrációja még nem érkezett meg”. Az adatok beérkezése és feldolgozása online jelentkezése esetén pár napot, postai úton küldött jelentkezése esetén nagyjából egy hetet vesz igénybe.

Ezért az online regisztrációjától, illetve a postai levél visszaküldésétől számítva a lekérdezést mindenképpen több nap elteltével érdemes elvégezni, és azt akár pár nap különbséggel megismételni.

Szekszárd, 2021. március 21.
Oltáshoz elõkészített, Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát tartalmazó fecskendõk a szekszárdi Tolna Megyei Balassa János Kórház oltópontján 2021. március 21-én.
MTI/Kiss Dániel

Ha valaki az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, akkor az [email protected] email címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.

Azok a regisztráltak, akik még nem kaptak oltást, és a lekérdezés során meggyőződtek arról, hogy már nyilván tartják őket beoltandónak – az eddig már beoltottakhoz hasonlóan – értesülni fognak majd, hogy mely oltóponton és mikor várják őket oltásra.

Az oltás folyamatos, jelenleg a regisztrált idősek oltása élvez prioritást. Az eddig regisztrált 65 év felettiek 69%-a van jelenleg beoltva. Minden regisztrált sorra fog kerülni, a még oltásra várók szíves türelmét kérjük. Az oltás gyorsaságát egyedül a rendelkezésre álló vakcina korlátozza.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?