Létrehozva: 2020.12.09.

Rejtélyes betegség: elvesztette emlékezetét a háromgyerekes anya

Szörnyű kór támadott meg egy háromgyerekes édesanyát. Dancsó Andrea egy év leforgása alatt szinte teljesen elvesztette az emlékezetét, képtelenné vált a beszédre és a mozgásra. Szerettei azonban rendületlenül hiszik, hogy Andi felépül.

Nagy tervekkel és reményekkel költözött haza Angliából a három gyerekes Dancsó család. A fiatal édesanya szervezetét azonban egy rejtélyes kór támadta meg, ami próbatétel elé állította őket.

Feledékenységgel indult

„Egy éve Andi memóriája megváltozott. Elfelejtette, hogy hova indultunk, hiába mondtam neki, hogy vásárolni, öt perc múlva újra megkérdezte. Előfordult, hogy nem emlékezett az esküvőnkre – meséli a Ripost-nak Zoltán. Aggódva néztek utána, mi állhat a háttérben. Azt találták, hogy a szoptatás hathat az anyukák memóriájára, és akkor Andi még anyatejjel táplálta a másfél éves Nellit. Csakhogy a helyzet tovább romlott.

Dancsó Andrea

Kizárták a genetikai rendellenességet

Miután Andinak már a saját gyerekei neve se jutott eszébe, abbahagyta a szoptatást, ám a helyzet nem javult. Néha azt is elfelejtette, hogy vannak gyerekei. Orvoshoz fordultak, a vizsgálatok agyi elváltozást mutattak. „Az orvosok szerint Andi feltehetően a gyógyíthatatlan Creutzfeldt-Jakob szindrómában szenved. Igaz, annak az örökletességi faktorát a genetikai tesztek kizárták. Mi hisszük, hogy meggyógyul!” – mondja Zoltán.

Az arcával üzen

Andi gondját egyik héten a férje, másik héten a szülei viselték, a három gyerek mellett. Ám amikor 24 órás felügyeletre szorult, úgy döntöttek, Andi a szüleinél marad. „Andi a teste börtönébe zárva, ágyhoz kötve él. A betegség miatt beszélni sem tud, de a szemével, az arca játékával üzen, kommunikál. Sugárzik róla a gyógyulni, élni akarás és a szeretet – hangsúlyozza Zoltán.

Andrea családja

Egyedül neveli a három lányt

Mindig arra vágyott, hogy sok időt tölthessen a gyermekeivel, de nem ilyen áron. „Napközben lefoglalnak a tennivalók, de este rám tör a feleségem hiánya” – meséli az apa. „Egyedül fekszem le, de sokszor a három lányommal ébredek, mert éjszaka átjönnek és hozzám bújnak. Összekapaszkodunk ebben a nehéz helyzetben. Nelli már 2,5 éves, gyakran mondogatja, hogy anya meggyógyul és itt lesz velünk, az ötéves Liza olykor sír, mert hiányzik neki az édesanyja. A 8 éves Dóri korát meghazudtolva igyekszik segíteni nekem. Mindegyikük ajándék, talán azt sajnálom a legjobban, hogy a feleségem életéből kimarad, ahogy a lányaink cseperednek.”

Andi és családja a régi szép időkben

A család rendületlenül hisz Andrea gyógyulásában. „Rengetegen vannak, akik talpra álltak annak ellenére, hogy az orvos szerint gyógyíthatatlanok voltak. Azt szeretném kérni azoktól, akik ismerik Andit, hogy idézzék fel a közös pillanataikat és küldjenek neki szeretetet. Képzeljék el, hogy újra egészséges és együtt van velünk” – üzeni Zoltán. Hiszünk a csodában! Ismerősök indítottak kampányt Andiért, a gyerekeinkért és szeretettel fordulnak felénk olyanok is, akiket nem is ismerünk. Nem tudok elég hálás lenni nekik.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási orosz győzelem, megszégyenült az Egyesült Államok

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

life.hu

Lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

hirtv.hu

Kormányinfó - élőben a HírTV műsorán + videó

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Ezek a nők isznak a legkeményebben a Covid-járvány óta - Mutatjuk, hogy kik ők

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: „Panaszkodás helyett dolgozni kellene! Változást Budapesten!”

INSIDER

Budai Gyula: a NAV nyomoz a Lánchíd felújítása ügyében

INSIDER

Fontos: Itt vannak a kormány legújabb bejelentései - Videó