INSIDER

Rejtélyesen veszett nyoma három felnőttnek

Az eltűnt emberek többsége előbb-utóbb előkerül, és kiderül, hogy családi viszály vagy éppen egy szerelem miatt léptek le, mert nem akarták megosztani másokkal a titkukat vagy az elkeseredés vezette őket. A család többnyire sejt valamit. Ám előfordul, hogy minden előjel nélkül, váratlanul, meglepő időpontban vagy módon tűnik el valaki. A Ripost három ilyen esetet is talált.
  • Szerző: Ripost

Kutyájával együtt vált köddé, a pincéből tűnt el

Mihalicz János június 27-én indult el Zala megyei, nagybakónaki otthonából kutyájával a szőlőhegyre. Többé nem látta senki. Telefonját és táskáját megtalálták a pince környékén, de sem ő, sem a kutyája nem került elő. Állítólag másnap reggel 7 óra körül őt látták a Nagybakónaktól körülbelül 6 kilométerre fekvő Csibiti tónál, majd dél körül a még messzebb fekvő Gelsén.

Fotó: Szakony Attila/ Vaol Már több keresés is indult János bácsi felkutatására

Vajon hová tarthatott gyalogosan? Az 59 éves, ősz hajú férfi szerető családban él, felesége sem érti, mi üthetett belé vagy mi történhetett vele. Éppen áprilisban érte nagy öröm: unokája született. Semmi oka nem volt arra, hogy önszántából menjen el. Ha viszont baleset érte vagy bűncselekmény áldozata lett, a kutyája jelezne. Az eb chipet visel, ha valaki látja, az alapján azonosítható – de a kutya sincs meg. Teljesen érthetetlen, mi történhetett a szőlősgazdával.

Ha felismeri a képen látható férfit, jelezze a rendőrségen!

Hová indult hajnalban anyja lakásából?

Érthetetlen, hová indult a 42 éves Szabó Györgyi március 27-én, egy péntek hajnalon édesanyja újmohácsi otthonából. Édesanyja azt mondja, a lányával sosem fordult elő, hogy nem jelentkezik és a telefonját sem veszi fel. Györgyi azonban úgy eltűnt, mint a kámfor. A legmeglepőbb az, hogy hajnalban indult útnak, amikor pedig helyismerete sem volt édesanyja lakhelyén és nem is volt a településen közeli ismerőse, akivel elment volna. Családja szerint semmi oka nincs arra, hogy eltűnjön a szemük elől, emiatt nagyon aggódnak érte.

Györgyi különleges ismertetőjele: sebhelyes az arca, a lábán egy jel és egy fekete színű rózsa tetoválás van.

Ki gondoskodik a 84 éves asszonyról?

A 84 éves Kondás Jánosné Kocsis Margit tavaly szeptemberben tűnt el a csepeli otthonából. Lánya, unokái és persze a rendőrség továbbra is rendületlenül keresi. El nem tudják képzelni, hová mehetett, hiszen nem tud gondoskodni magáról. Ráadásul a műfogsorát se tette be a szájába, mielőtt útnak indult, pedig mindössze egy-két foga van alul, így enni is legfeljebb pépeset tud. Bár eddig már többen jelentkeztek, hogy vélhetően Margit nénit látták és minden nyomot, bejelentést ellenőriztek, a keresés mégsem vezetett eredményre. A családja attól tart, hogy eltévedt és nem tudja megmondani, ki ő és hol lakik, de akkor kellett volna, hogy jelentsék, mint ismeretlen személyt.

Amiatt is aggódnak, hogy talán kárt tett magában vagy bűncselekmény áldozata lett, de akkor is elő kellett volna kerülnie. A család a mai napig nem adta fel, hogy megtalálják a nagymamát, noha az élet nem áll meg: a családban az eltűnése óta már esküvőt is tartottak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?