INSIDER

Rekordot döntött a ferihegyi repülőtér

Átlépte a 16 milliót a ferihegyi repülőtér utasforgalma pénteken, ezzel megdöntötte a tavalyi rekordját. A sikert a Budapest Airport a magyar főváros nemzetközi turisztikai vonzerejének, az útvonalhálózat dinamikus bővítésének, valamint az új légitársaságok megjelenésének tulajdonítja.
  • Szerző: Ripost

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma pénteken átlépte a 16 millió főt. Ezzel megdöntötte a saját, tavalyi 14,9 milliós rekordját. A tavalyi szintet már november végére elérték, ezzel európai átlag feletti bővülést könyvelhettek el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Balazs Mohai / Getty Images

2019-ben 16 százalékkal bővült az elérhető városok száma, vagyis már közel kétszázféle útvonal közül választhatnak az utasok. Csak az idén 33 új járat indult el – új városok és a már meglévők felé egyaránt – és már 2020-ra is 16 további járatot jelentettek be a Budapest Airport légitársasági partnerei.

Fotó: 123RF

Jelentősen nőtt a hosszú távú járatok száma is, amelyeken 2019-ben mintegy egymillió ülőhelyet lehetett igénybe venni, közvetlen járatokkal érhető már el például Peking, Chicago, Doha, Dubaj, New York, Philadelphia, Sanghaj, Szöul, Toronto. A közeljövőben további kínai desztinációk – Csengtu, Csungking és Sanya – is csatlakoznak az új járatok sorába.

 

Ugyanakkor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel kapcsolatban az utóbbi időben egyre többen emeltek panaszt – kormányzati szinten is.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?