Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2019.12.24.

Rekordot döntöttek idén az ünnepi adományok

Szerencsére egyre többen tartják fontosnak Magyarországon a társadalmi felelősségvállalást, több adománygyűjtő is rekordot döntött idén. Rengeteg jótékonysági akció zajlott Magyarországon az ünnepek előtt. Magánemberek részéről is sok felajánlás érkezett a különböző alapítványok számlájára, emellett számos cég is jelentős felajánlásokat tett.

Két kisgyereknek is összegyűlt a pénz a 700 milliós gyógyszerre

 

Az ünnepi gyűjtések előtt olyan társadalmi összefogásnak lehettünk tanúi Magyarországon, amilyenre nem volt példa eddig. Rekordidő alatt két magyar SMA betegségben – gerinc eredetű izomsorvadás – szenvedő magyar kisfiúnak, Zentének és Leventének is sikerült össze gyűjteni a 700 milliós Zolgensma gyógyszerre a pénzt. Jótékonysági licitekkel, sütivásárral és adomány kávéval sikerült elérni az álomösszeget a gyerekek kezelésére.

Zente gyógyulásáért még bögréket is készítettek, melyekre licitálni lehetett. Egyetlen egy „zentés” bögre maradt, ennek a sorsa tegnap dőlt el. A kisfiú anyukája ugyanis egy nem mindennapi felhívást tett közzé közösségi oldalán vasárnap kora délután.

 

Mint írta, a kommentelők között fogja kisorsolni a nyertes nevét, melyet Zente fog kihúzni. 1300 hozzászólás érkezett vasárnap éjfélig, hétfőn pedig a kisfiú kisorsolta a szerencsés nyertest is, aki megkapja majd a bögrét.

Koraszülöttekért kampányolt a Jónak lenni jó!

Több mint 214 millió forint gyűlt össze a közmédia Jónak lenni jó kampányában, amelynek idei kedvezményezettje a koraszülöttek mentését és szállítását 30 éve végző Peter Cerny Alapítvány. Az adományvonal mellett a fix áron és árverésen megvásárolható tárgyakkal lehetett támogatni a nemes célt.

A licittárgyak egyike

Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője a műsor zárásakor elmondta: ennek a napnak az óriási eredménye, hogy munkatársaikat a gépkocsivezetőktől a szakasszisztensekig megismerték az emberek. „Jólesik az az elismerés és szeretet, ami árad felénk, és ezt éreztük mindannyian” – tette hozzá.

Az összegyűlt pénzből egyebek mellett egy vagy két mentőautót fognak lecserélni, biztosan beszerzik a magasfrekvenciás lélegeztetőgépet, és lehetőségük nyílik arra is, hogy a kampányban felajánlott négy inkubátor mellé további újakat szerezzenek be.

 

Rekord adományt gyűjtött össze a Vöröskereszt

Több mint 71 ezer kilogramm adománnyal zárult a Vöröskereszt élelmiszergyűjtése. A Tesco 112 üzletében 71 577 kilogramm adomány gyűlt össze, 3000 kilogrammal több, mint az előző évben. A hétvége alatt országosan 380 vöröskeresztes munkatárs és 1353 önkéntes fogadta és rendszerezte a vásárlók hozzájárulásait az áruházakba kihelyezett gyűjtőpontokon.

Fotó: Magyar Vöröskereszt

A felhalmozott adományokból a Magyar Vöröskereszt dolgozói élelmiszercsomagokat készítenek, melyeket a megyei és területi szervezetek még az ünnepek előtt eljuttatnak a megyéjükben élő rászorulóknak.

 

Soha nem gyűjtött még össze ennyi ajándékot a Mikulásgyár

Tizenötödik alkalommal nyitotta meg kapuit idén a Mikulásgyár a Millenárison. Több mint 130 tonnányi tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodószer, jó minőségű ruha, játék és könyv gyűlt össze, amit a szegénységben élő családoknak juttatnak el a Magyar Vöröskereszt segítségével.

Mikulásgyár 2019
Fotó: Markovics Gábor

Zsolnai Endre, a karitatív kezdeményezés alapítója és főszervezője hangsúlyozta, hogy a Mikulásgyár Európában a legnagyobb méretű karitatív fesztivál, az adományokért cserébe idén is számos élményt nyújtottak. Családi programokkal, neves fellépőkkel, koncertekkel, gyerekelőadásokkal, olvasósarokkal, a hétvégéken tematikus programokkal, jégpályával és csokikuckóval várták a látogatókat.

Mikulásgyár
BV
Fotó: Szabolcs László

Mint ismert, a finn Mikulás nyitotta meg a karitatív eseményt. Nagyon ízlett neki a magyar kenyér, de számos más hungarikumot is megkóstolt. Leginkább a szaloncukor és a bejgli nyerte el a tetszését.

 

Egy hét alatt hétezer adag meleg ételt osztott ki az Ökumenikus Segélyszervezet

A különleges kalendárium 24 ablakból áll, amelyek közül ma, vagyis december 24-én nyílik ki az utolsó. Az ablakok mögött nem ajándékok, hanem a Segélyszervezet célkitűzései rejlenek, melyeket a szeretet.éhség adományok segítségével tud megvalósítani. Egy hét alatt csaknem hétezer adag meleg ételt osztott ki az Ökumenikus Segélyszervezet, csepeli szeretetvendégsége keretében.

Fekete Daniel / MÖS
Fotó: Fekete Daniel / MÖS

Az ételosztásra hajléktalanok, rossz szociális körülmények között élő családok és nyugdíjasok is ellátogattak.

Fekete Daniel / MÖS
Fotó: Fekete Daniel / MÖS

Az ételosztásban önkéntesek segítettek, köztük volt Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó is. Az Ökumenikus Segélyszervezet nappali melegedőiben karácsonykor is meleg étellel várja a rászorulókat.

Tovább élnek és boldogabbak az adományozók

Számos kutatási eredmény és tudományos bizonyíték van arra, hogy azok, akik adakoznak, tovább élnek, jobb az immunrendszerük és boldogabbak. Eleanor Brown és társai például több évtizeden keresztül kutatta a hosszú élet és a jótékonykodás összefüggéseit, és arra jutott, hogy magasabb a halálozási arány azok csoportjában, akik nem szoktak adakozni. Vizsgálták az adakozás mentális egészségre gyakorolt hatását is és azt találták, hogy azok, akik szívesen segítenek másokon, általában pozitív személyiségek, hajlamosabbak meglátni az életben a szépet és jót. A Harvard Business School professzorának, Michael Nortonnak és kollégáinak tanulmányaiból kiderül, hogy a másokra költött pénz emeli a boldogságszintet.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elárulta, milyen nőre vágyik a TV2 sztárja

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

"Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

mandiner.hu

Kemény választ küldtek az oroszok az amerikai ukrán segélycsomagra (VIDEÓ)

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát