INSIDER

Remegő hangon vallott VV Fanni elrablója – Itt ölhették meg valójában a lányt az ügyvéd szerint

Megtette a hatását, hogy rendhagyó módon, a tárgyalótermen kívül kellett válaszolnia a bírói kérdésekre B. Lászlónak VV Fanni eltűnése kapcsán. A férfi négy év után először zökkent ki a látszólagos nyugalmából.
  • Szerző: Ripost

Értetlenül nézték csütörtök reggel a nyugalmas 13. kerületi luxuslakópark lakói, ahogy operatőrök, fotósok, majd egy busznyi bírósági alkalmazott érkezik a környékükre. A babakocsit tologató anyukák először azt hihették, hogy egy filmforgatás helyszínén vannak, és így volt ezzel az egyik lépcsőház portaszolgálatosa is egészen addig, amíg dr. Farkas Gabriella bíró oda nem lépett hozzá és közölte vele: bizonyítási per van folyamatban, legyen kedves a társaságot beengedni a lépcsőházba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Máté Krisztián / Bors

A csoport a parkolószintre vonult, a mélygarázs és az oda nyíló lift közötti előtérbe, ahol B. László, VV Fanni feltételezett gyilkosának szavahihetőségét vizsgálták egy korábbi vallomása kapcsán. A bizonyítási eljárás ötlete a bírónő fejéből pattant ki, és B. László helyszínen tapasztalt viselkedése alapján igencsak jó ötletnek bizonyult.

A férfi ellen lassan négy éve folyik nyomozás, Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolják. Eddig, az eljárás alatt a férfi elképesztő önuralomról tett tanúbizonyságot, soha, szinte egyetlen percre sem esett ki a szerepéből. Minden vallomásában nyugodt volt és összeszedett. Tegnap azonban olyan dolog történt vele, amire nem lehetett felkészülni: négy év után először lépett újra azokra a lépcsőkre, arra a kőre, amin utoljára Fanni testével a kezében távozott.

Fotó: Bors

B. László bár ügyvédje társaságában érkezett a ház elé, a parkolóba vezető rövid úton szemmel láthatóan egyre kényelmetlenül kezdte érezni magát. Ahogy haladt lefele a lépcsőn, izzadni kezdett, bár még hűvös volt az idő, amikor a lift előtt megállva a bíró szinte levegővétel nélkül keresztkérdésekkel bombázta, egész testében megremegett, remegő hangon válaszolt. Bár próbálta kontrollálni az érzelmeit, a Bors munkatársa mindössze két méterre állt tőle, jól látható volt, hogy remegnek a papírok a kezében, amin egészen addig nem tudott uralkodni, amíg újra az utcára nem lépett. Bár összeszedettnek és nyugodtak kívánt mutatkozni, 2017 óta most először lehetett látni rajta bármiféle érzelmet.

Fotó: Máté Krisztián / Bors

A megpróbáltatásai egyébként itt nem értek véget, a jelenlévők konvojban a házhoz közeli Rákos-patakhoz hajtottak, arra a helyszínre, ahol B. László a vallomása szerint utoljára élve látta Fannit. A fiatal lány testét itt adta át két, máig Ismeretlen férfinak, akik azt ígérték, majd ők „vigyáznak” rá.

B. László már itt sem volt olyan magabiztos, mint amilyen a tárgyalóteremben szokott lenni. A hadaró beszédéből, a gesztikulálásából arra lehetett következtetni, hogy szívesebben lenne bárhol másol, mint ott.

Hogy a kihelyezett bírósági tárgyalás érdemben mennyire befolyásolja majd az ügy végkimenetelét, még nem tudni. Arra mindenesetre jó volt, hogy bebizonyítsa, bármennyire tud összeszedett lenni egy feltételezett elkövető, az elkövetés helyszínén olyan érzelmi sokk éri, ami felett nincs kontrollja.

„Nagy valószínűséggel a garázsban ölték meg Fannit. A vádirat szerint a kocsinál lett megfojtva vagy megszúrva az a lány„ – mondta a helyszínen dr. Lichy József, a Novozánszki-család jogi képviselője. „Szerettem volna, ha bemegyünk a garázsba is, megmutathatta volna B. László, hogy hol állt a kocsi, hogy vitte oda, hogy nyitotta ki az ajtót... Ma erre nem kaptunk választ, de ezzel együtt is elégedett vagyok a kihelyezett tárgyalással, hiszen látszott a vádlotton, hogy nem tudott elzárkózni azoktól az érzelmektől, melyeket a helyszín ébresztett benne” – jegyezte meg az ügyvéd.

Az ügynek ezzel koránt sincs vége, B. Lászlóra még egy izzasztó külső helyszínen megtartott tárgyalás vár. Szeptember végén a bíróság és kísérete, köztük B. László is Siófokra utazik, hogy végigjárják autóval azt az útvonalat, melyet a feltételezett gyilkos 2017 novemberében megtett. A külső tárgyalás utolsó helyszíne egy dunai stég lesz, ahonnan az FBI szerint végleg nyoma veszett Fanni testének.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?