INSIDER

Rendkívüli juttatást kapnak a pedagógusok – jelentette be a miniszter

Az emberi erőforrások minisztere videóinterjújában közölte a jó hírt.
  • Szerző: Ripost

Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásban – jelentette be Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben című műsor legújabb részében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

❗️Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásban – jelentette be Prof. Dr. Kásler...

Közzétette: Emberi Erőforrások Minisztériuma2020. augusztus 26., szerda

 

A minisztérium hivatalos Facebook-oldalán látható videóban elhangzik: a kormány úgy döntött, hogy 400 hátrányos helyzetű településen dolgozó 10.500 pedagógus és az oktatást segítő kolléga részesül ebben a juttatásban a hátrányos helyzetben levő diákjaik felzárkóztatásáért.

Elmondta: június 2-ától, a járványhelyzet javulásával lehetővé vált ugyan egyéni vagy kiscsoportos foglalkozások megszervezése az iskolákban, hogy a gyerekek szükség esetén pótolni tudják a lemaradást, azonban a tanulók egy része, a leghátrányosabb településeken élők, nem tudták kellően elsajátítani a tananyagot.

A kormány több mint 6 milliárdos programjának pontosan az a célja, hogy ezek a hátrányos helyzetben élő gyerekek így be tudják hozni a lemaradást, minél kevesebb tanuló hagyja el az iskolát végzettség nélkül, csökkentsék a diákok lemorzsolódását és egyben támogassák a pedagógusok helyben és pályán maradását.

Az érintett települések állami fenntartású iskoláiban dolgozó 10.500 pedagógus és az oktatást segítő kollégáik ezért – a 2021. január 31-ig tartó – felzárkóztató munkájukért kapják a bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást.

 

A miniszter a videóban nagyon sikeres évet kívánt az ország valamennyi pedagógusának, a diákoknak pedig azt, hogy gazdagodjanak ismeretekben is és lélekben is.

 

És ezeket olvastad már?