INSIDER

Rendőrnek adta ki magát az M5-ösön a fegyveres rabló – friss videó

A Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették a román férfit.
  • Szerző: Ripost

Az M5-ös autópályán Lajosmizse térségében két férfi magukat rendőrnek álcázva leállított egy kocsit, amelyben hárman utaztak. Az álrendőrök megfenyegették és bántalmazták a román sofőrt és utasait, majd elvették a pénzüket. A rablók egyikénél egy gáz- és riasztófegyver is volt, több lövés is dördült. Az útonállók elvették áldozataikat autóját, és azzal a helyszínről elhajtottak. A nyomozók később megtalálták a kifosztott kocsit a sztráda szélén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az eset még 2019 áprilisában történt, s a nyomozók azonnal megkezdték az ismeretlen támadók felkutatását. Kiderítették, hogy a bűncselekményt két román férfi követhette el, akik a rablás során még a saját kocsijuk rendszámát is meghamisították, nehezítve ezzel az ügy felderítését. Mivel a feltételezett tettesek a rablás után azonnal elhagyták az országot, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellenük.

A körözés alapján a bűncselekmény 35 éves, román állampolgárságú elkövetőjét a spanyol hatóságok Madridban elfogták, és 2021. május 7-én átadták a magyar zsaruknak.

Elfogták az álrendőrt (Fotó: police.hu)

A férfit rablás, jármű önkényes elvétele, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A rendőrség most kiadott egy videót az ügy kapcsán:

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?