INSIDER

Részegen aludt az autóban, elbukta a jogsiját a magyar férfi

Egy métert sem vezetett, mégis elvették a jogsiját – állítja a Ripost-nak K. Gyula. A Németországban dolgozó magyar férfi a barátaival vett részt egy összejövetelen, de pórul járt...
címkék:
  • Szerző: M. N.

„Teljesen átlagos összejövetel volt, a kollégáimmal söröztünk”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– meséli a -nak K. Gyula.

 

„Amikor a bulinak vége lett, a céges autóval mentünk volna haza hárman. Az egyik barátom nem ivott, ő vezetett volna. Mondták, hogy gyorsan beugrunk még egy ismerőshöz. Én nem akartam menni, mert fáradt voltam és hideg is volt. Mondtam, hogy hagyja itt a kulcsot a kocsiban, hogy ne fagyjak meg. El is indítottam a fűtést, de csak azt, a motor nem járt. Néhány perc telhetett csak el, mert arra riadtam, hogy a német egyenruhások kopognak az ajtó üvegén. Kiderült, hogy egy bejáró előtt parkolt az autó, tilosban, és a tulajdonos hívta a rendőröket. Kiszállítottak, közölték, hogy adjam át az irataimat és megfújatták velem a szondát, ami a buli miatt természetesen jelzett. Hiába mondtam, hogy én egy métert sem vezettem, már a helyszínen elvették a jogosítványomat és beszállítottak a kórházba vérvételre.”

Amikor Gyula barátai visszatértek az autóhoz, megdöbbenve tapasztalták, hogy a barátjuk eltűnt. Hiába hívták, a telefonja ugyanis a céges autóban maradt. Másnap reggel tudták csak meg, hogy társuk az egész estét a rendőrökkel töltötte.

„Hiába mondtam, hogy nem vezettem, senki se hitt nekem”

– mondta a férfi.

„Most eljárás folyik ellenem. Remélem, a végére bebizonyosodik, hogy ártatlan vagyok, hiszen nagy szükségem van a jogsimra, azzal dolgozom…”

Megkerestünk egy közlekedésbiztonsági szakértőt, aki szerint a férfinak van lehetősége bebizonyítani az igazát.

„Igazából meg lehetett volna oldani a helyzetet a rendőrséggel”

– kezdte Pausz Ferenc.

„A férfinak azonnal a helyszínre kellett volna hívnia a barátait, hogy tisztázzák. Természetesen a tilosban parkolásért valakinek így is el kell vinnie a balhét, de az még mindig „jobb”, mintha alkoholos állapotban vezetett volna valaki. Ám még mindig van esélye: a bizonyítási eljárás során kérheti tanúnak a barátait, akik, ha szerencséje van, segítenek neki.” – összegezte.

címkék:
És ezeket olvastad már?