INSIDER

Részletek a fehérvári balhéról, ezért akart nyilvánosan ölni egy nő

A támadó magából kikelve ordított és megpróbálta felgyújtani a haragosát vasárnap.
  • Szerző: Ripost

Féltékenység miatt locsolt le benzinnel egy nő több embert is fényes nappal Székesfehérvár egyik legforgalmasabb terén. A Blikk információi szerint a brutális tett mögött két család régóta húzódó vitája áll, amire vasárnap reggel az Alba Pláza előtt akartak pontot tenni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Békülés helyett azonban még inkább elszabadultak az indulatok, amelynek csúcspontján egy 59 éves nő előkapott egy benzinnel teli flakont, majd az ellenlábasaira, köztük egy másik nőre locsolta a gyúlékony folyadékot. „Felgyújtalak, meghalsz” – üvöltötte közben a felbőszült támadó. Az utolsó pillanatban valakinek sikerült kirúgnia a sivalkodó asszony kezéből az öngyújtót, aki így nem tudta befejezni ördögi tervét.

„Nem újkeletű a balhé a két család között, már régen ellenségeskednek” – árulta el egy férfi, aki mind a két családot jól ismeri.

„Most egy férfi miatt feszültek egymásnak, akit két nő is egyformán szeret. Pénteken már voltak előjelei a vasárnapi összecsapásnak, de akkor még nem fajult tettlegességig a vita” – mondta.

A két család a belváros szívében lévő Alba Plaza előtti téren esett egymásnak. „Először éktelen ordítást hallottam, és mire odakaptam a fejem, már mindenki ütött mindenkit. Közben persze válogatott szitkokat szórtak egymásra. A nők sokkal harciasabbak voltak, mint a férfiak, utóbbiak inkább próbálták megfékezni az asszonyokat. A téren sokan voltak, mindenki megrémült” – idézte fel a drámai pillanatokat egy középkorú nő, aki éppen buszra várt a verekedés idején.

A brutális összecsapást térfigyelő kamera rögzítette. A rendőrség tájékoztatása szerint sikerült azonosítani a felvételen látható nőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt. A gyanúsított elmondta, hogy korábbi nézeteltérését, sérelmét akarta megtorolni a verekedés során. S. Józsefnét a rendőrök őrizetbe vették, illetve előterjesztést tettek letartóztatására.

A lelocsolt nő rokonai nem akartak nyilatkozni a szerettüket ért támadásról.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?