INSIDER

Rettenetes részletek derültek ki a dági gyilkosságról

Tragédia történt egy dági családi házban. Sz. Gergely az édesanyját védte, közben feltehetően halálra szorította a saját apját.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A rendőrséget hétfőre virradóra riasztották a családi házhoz hangos veszekedés miatt. Kiderült, hogy Sz. Lajos késsel támadt párjára, Jolánra. A jelenetet végignézte a házaspár kisebbik fia, Sz. Gergő (35), aki, hogy védje édesanyját, lefogta apját, ám nem vette észre, hogy az idős férfi légzése egyszer csak leállt.

Bukóra volt nyitva az ablakom, hallottam a csetepatét – mesélte a neve elhallgatását kérő egyik szomszéd. – Mikor kiértem a házból, láttam, hogy Gergő az apját átkarolva fekszik az emeleti erkélyen. Akkor még nem tudtuk, milyen szörnyű tragédia történt, hogy Lajos meghalt.

A pár idősebbik fia, Dávid teljesen összetört, amikor megtudta, édesapja meghalt, mégpedig ilyen körülmények között.

– Édesanyám szerencsére már túl van az életveszélyen, ám még altatásban tartják a kórházban – kezdte Dávid. – Érthetetlen ez az egész! Igaz, hogy voltak viták a családban, de csak annyi, mint bárhol máshol. Édesapám sosem emelt kezet sem ránk, sem édesanyámra! Apu feszített munkatempóban dolgozott buszsofőrként, ehhez társult, hogy az utóbbi időben aludni sem tudott rendesen. Valószínűleg idegösszeroppanást kaphatott szegény – sóhajtott a fiú.

Az idősebb testvér elmondása szerint apjuk valamivel felpiszkálhatta az édesanyjukat, aki, hogy elkerülje a konfliktust, az emeletre ment a kisebbik fiához, Gergőhöz. Egy idő után azonban matatást hallottak odalentről. A fiú és az anyja lementek, hogy utánanézzenek, mi történik. Amikor a földszintre értek, látták, hogy az apa kinyitja a gázpalackot, majd egy késsel a kezében feléjük indul.

– Arra, hogy hogyan kerültek ki az erkélyre, a testvérem már nem emlékszik. Csak édesanyánkat akarta védeni, ezért fogta le aput. Biztos vagyok benne, hogy nem akarta őt megölni! – mondta Dávid a Blikknek.

Hogy mi okozta pontosan a családfő halálát, egyelőre nem tudni. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt indított eljárást.

címkék:
És ezeket olvastad már?