INSIDER

Kiadták a riasztást ma éjfélig, ilyen időjárás vár ránk

Figyelmeztető előrejelzést adott ki zivatar és széllökések miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap hidegfront érkezik erős, viharos széllel. Napközben záporok, zivatarok eleinte elszórtan, délután főként már csak a Dunántúlon lehetnek, máshol a napsütés kerül előtérbe. A front előtt még 15-27 fokig melegszik a levegő, északnyugaton lesz hűvösebb, majd napközben északnyugat felől megérkezik a lehűlés más tájegységeinkre is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Figyelmeztetést adtak ki
Fotó: met.hu

Fotó: met.hu

Hétfőn délnyugat kivételével szeles időre számíthatunk, északon helyenként viharos lökések is lehetnek. Napközben egyre hosszabb időszakokra süt ki a nap, jelentéktelen zápor már csak néhol fordulhat elő. Hajnalban 5-11, délután 14-19 fokot mérhetünk.

Kedden hűvös lesz a reggel, az északi völgyekben gyenge fagy is előfordulhat, majd délutánra 16-22 fokig melegszik a levegő. Sok napsütésre van kilátás, de feltámad a délies szél, északon és nyugaton erős lökések is lehetnek – írja az Időkép.

Szerdán szeles, gyakran felhős időre, de csak kevés záporra készülhetünk. Nyugaton akár viharos lökések is kísérhetik a délnyugati szelet. Délután 17-23 fok valószínű. Az esti, éjszakai órákban hidegfront érkezhet feltámadó északnyugati széllel, elszórt záporokkal.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?