INSIDER

Riasztást adtak ki a fél országa: lecsapott az ónos eső az utakra

Az ónos eső miatt óvatosan kell közlekedni az ország északi, északkeleti részén.
  • Szerző: Ripost

Riasztást adtak ki a fél országra az ónos eső miatt, egyre több baleset történik a csúszós utakon, ezért most a szokásosnál is jobban oda kell figyelni.

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, míg Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyében elsőfokú riasztás van érvényben.

Az autók több helyen is árokba borultak, az Időkép például egy Zádorfalván árokba borult buszról töltött fel fotót a Facebook oldalára.

Az Útinform tájékoztatása szerint az északi-keleti országrészben Sátoraljaújhely és Kisvárda térségében, valamint a Hajdúságban esik az ónos eső, eső.

A gyorsforgalmi utak, a fő és mellékutak a szórás nyomán sónedvesek.

A mellékutakat is végig szórták a munkagépek, de Debrecen térségében síkosságra készüljenek! A látási viszonyok kielégítőek.

A 102-es főúton Tinnye térségében a 16-os kilométernél, eltörött egy vízvezeték. A javítás idejére félpályás korlátozás van érvényben.

Az M0-s autóút déli szektorán, az M3-as autópálya felé vezető oldalon a 39-es és a 42-es km között lassan haladó munkagép dolgozik a belső sávban. A forgalom csak araszolva halad, kisebb lassulásra készüljenek!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?