INSIDER

Megjelent a Ripost7 legújabb száma!

Exkluzív interjú Tarlós Istvánnal, meghökkentő részletek a poszt-Covid egyik gyűlölt velejárójáról, a fantomszagról, és éttermesekről, akik a járvány idején döntöttek úgy: nyitnak.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Gazdag és színes tartalom: ezen a héten is ezt kínálja a 7 legújabb száma!

Exkluzív interjú Tarlós Istvánnal

7: 9 évig irányította Budapestet. 2010-ben, Demszky Gábor távozása után szembe kellett néznie Európa leginkább túlárazott beruházásával, a 4-es metróval. Hogyan látta akkor Budapest állapotát?

Tarlós István: „2010-ben anarchikus állapotba került hivatalt, zsibbasztó adósságállományt és félresikerült projekteket, koncepciókat találtunk a Városházán. Ma már igyekeznek mindezt ködösíteni, bagatellizálni, az emberi feledékenységre kalkulálva kommunikálni. Az elfogulatlan kiértékeléshez nem segít hozzá a mai politikai hangulat sem, amelyben a tömegtájékoztatást kevésbé jellemzi a tárgyszerűség, mint az indulatok.”

Tarlós István (Fotó: Ripost)

7: Mit gondol a korábbi és a mostani baloldali városvezetésről?

T.I.: „Megnézve a városházi elit személyi összetételét, részben átfedik egymást. Demszky és Karácsony némely vonatkozásban közel állnak egymáshoz, pontosabban a jelenlegi főpolgármester némiképp kopírozza Demszkyt. A főpolgármesterséget egyformán mindenekelőtt politikai pozícióként értelmezik. Közös álmuk a miniszterelnökség. Mindketten a politikai imázsépítésre koncentrálnak, amiben hasonló készségességgel áll korlátlanul rendelkezésükre a velük baráti média és közvéleménykutatók. A hivatal, mint összetett rendszer vezetéséhez egyikük sem mutat különösebb affinitást, ahogy a műszaki-gazdasági problémák áttekintéséhez sem. Demszky azonban kétségtelenül erősebb egyéniség. Bátrabb, perszonálisabb, következetesebb volt. A saját értékrendjét legalábbis következetesen képviselte. Karácsony értékrendje nem igazán ismerhető. Ha az ember hallgatja őt, nem lehet biztos benne, hogy mindig a saját gondolatait közvetíti. Nyilvánvalóan nem véletlen, hogy nincsenek Budapest-infók, és soha nem engedik olyan újságírók közé, akiknek kapásból önálló válaszokat kellene adni, váratlan kérdésekre. A közvéleménynek arról pedig fogalma sem lehet, valójában hogyan készülnek a szakadatlan érkező Facebook-bejegyzések. Viszont a szereptévesztésben messzebbre megy Demszkynél, aki azért nem kezdeményezett önálló kapcsolatfelvételt az Egyesült Államok elnökével.”

Hogy miként vélekedik az egykori főpolgármester a Karácsony-féle biciklisávokról, a Lánchíd-restaurációról, illetve Tarlós István pályafutása során mire a legbüszkébb – kiderül a 7 április 13-án, kedden megjelenő számából.

Fantomszagokra panaszkodik több gyógyult koronavírusos

Másfél hete kezdtem el érezni nagyon erős cigifüstöt, pedig itt nem dohányzik senki.” – írja Eszter. „Én gázszagot érzek. Jól vagyok, de még mindig pozitívra teszteltek.” – panaszolja Sára. „Néha cigiszag, néha furább bűz.” – fogalmaz Brigitta. „A fahéj íze, illata eltűnt, de néha füstszag jön a semmiből...” – sóhajtja Henriett. Ezeket a beszámolók mind olyanoktól származnak, akik még koronavírus-fertőzöttek, vagy már meggyógyultak, de a szaglásuk nem jött helyre.

Fotó: shuttersock

A probléma valós, sokam panaszkodnak rá. Vajon mit mond az idegsebész? Kiderül a 7 április 13-án, kedden megjelenő legfrissebb számából.

Még a világjárvány sem állíthatta meg őket: több vendéglátóhely is nyit a hullám idején

Óriási bajban a vendéglátóipar, rengetegen zárnak be, még akkor is, ha támogatásokat kapnak. A hetek, hónapok óta tartó bizonytalanságban élő vendéglátósok próbálnak kitartani, de a turisták eltűnésével megcsappant a vendégek száma az éttermekben. Sokan az elvitelre főzéssel, házhoz szállítással talpon tudtak maradni, más helyekről teljesen eltűntek a fogyasztók és emiatt be kellett zárni, vagy éppen az utolsó utáni tartalékaikat élik fel. De vannak olyan éttermek is, amelyek éppen a járvány alatt nyitottak meg, illetve most tervezik a nyitást. Hiába állt meg az élet hazánkban, egyes merész vállalkozók a nehezített pályán is bevállalják az új vendéglátóhelyekkel járó küzdelmeket.

Fotó: 101 Bistro

A 7-ben izgalmas részleteket mesélnek a vendéglátósok az olaszos szendvicsezőben Pesten, a gyönyörű bisztróban a Tiszán és 101 Bistróban a pesti Belvárosban.

Megjelent a 7 legfrissebb száma, keresd az újságárusoknál!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?