INSIDER

Rusvai Miklós tiszta vizet öntött a pohárba, meglepő dolgot állít a fogamzásgátló tablettákról

A virológust csütörtök reggel az M1 csatornáján kérdezték ki a vakcinák vérrögképződésének esélyeiről. Megdöbbentő összefüggésre hívta fel a figyelmet.
  • Szerző: Ripost

Rusvai Miklós virológus csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán adott interjút, amiben többek között számos fontos kérdésre is megadta a választ a vakcinák kapcsán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szóba került, hogy a héten már hazánk is kapott egy szállítmányt a Janssen egydózisú vakcinából. Csakhogy a koronavírus elleni vakcina kapcsán hasonló vérrögképződéses eseteket jelentettek, mint az AstraZeneca készítménye esetében.

Rusvai Miklós nem győzi hangsúlyozni: mindenki oltassa be magát

Rusvai Miklós nem győzi hangsúlyozni: mindenki oltassa be magát
Fotó: YouTube

A virológus kifejtette, hogy nem kell megijedni ezektől a híresztelésektől. Az AstraZeneca és a Janssen oltóanyagok vérrögképződése annyira jelent veszélyt az emberekre, mint például a fogamzásgátlók.

Ugyanis a fogamzásgátló tabletták használata is magában hordozza a veszélyt, hogy vérrögképződést eredményez, csak éppen erről senki nem beszél, mert nem olvassák el az apró betűs részt.

„A fogamzásgátlók kisbetűit senki sem olvassa el, pedig 2,5 szer nagyobb a trombózis esélye, mint a vakcinánál” – hívta fel a figyelmet Rusvai Miklós.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?