INSIDER

Botrány a Ryanair Budapestre tartó járatán

Nem engedték felszállni a kétgyermekes magyar családot a Ryanair gépre Mallorcán, pedig vettek repülőjegyet. Kétéves kislánya vigasztalta a zokogó anyát.
  • Szerző: Ripost

Két hete Mallorcára utazott két pici gyermekével egy házaspár, visszafelé viszont nem engedték fel őket a negyed tízkor induló Rayanair FR 4592 járatra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Két kisgyerekkel szálltak volna fel a magyarok a Ryanair gépére. Képünk illusztráció! / Fotó: Pixabay.com

„4 jegyünk volt, és nem engedtek fel a gépre. Nem értették, hogy a 6 hónapos fiunknak miért van külön ülőhelye. Legalább 3x elmondtam szépen lassan türelmesen angolul, hogy azért mert hordozóban utazik (car seat), külön ülésen szerettük volna őt, ne kelljen 3 órán keresztül fogni, mindenkinek kényelmesebb, de nem értették meg„ – magyarázza az anyuka az Utazómajom Facebook-csoportban, ahol igazi botrány robbant ki a hír hallatán. „Mondtuk, hogy ha így szerintük nincs rendben, akkor veszünk külön csecsemő jegyet 25 euróért és fogom az ölemben ha kell, csak engedjenek fel. Mellesleg Budapesten gond nélkül felszálltunk ugyanilyen típusú jegyekkel. (A foglalás után, külön beszéltem a Ryanair ügyfélszolgálattal is, hogy minden rendben legyen). És egyszer csak elengedték a gépet, a kaput pedig bezárták előttünk. Nem akartuk elhinni, hogy ez megtörténik velünk.”

A Ryanair ügyfélszolgálatot nem érték el telefonon, a helyben lévő ügyfélszolgálaton (Azul) pedig nem akarták átfoglalni a jegyüket, újat akartak velük vetetni.

„Eltört nálam a mécses. Elsírtam magam, a két és fél éves kislányom megölelt és mondta, hogy anya, semmi baj. Szegény, őt sajnáltam a legjobban, mert csak azt látta, hogy egyre idegesebbek vagyunk és nem mehetünk fel a gépre, de nem értette miért„ - panaszolta Zsuzsi, az anya az Utazómajomnak.

Végül egy éjjeli Wizzair géppel utaztak Bécsig, ahova egy barátjuk ment ki értük. Most a repülőjegyek árát szeretnék visszakapni, de visszatérítés csak járattörlés esetén van.

Ki volt a hibás?

Az Utazómajom szerint mindkét fél hibázott, viszont jó eséllyel önhibáján kívül. Zsuzsiéknak már foglaláskor venni kellett volna egy csecsemő jegyet és pluszban egy teljes áru ülést, ahová le lehetett volna tenni az autós ülést, viszont a Ryanair ügyfélszolgálatosának ezt látnia kellett volna és szólni, hogy valami nincs rendben. Az ügyben megkerestük a Ryanairt és az anyukát is. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ a légitársaságtól, ahogy mint a megtudta, a család sem: sem a Ryanair, sem a biztosító egyelőre nem reagált nekik.

Csecsemőjegy plusz külön ülőhely

Alapvetően csecsemőnek (2 év alatt) nem szükséges felnőtt repülőjegyet vásárolni. A csecsemő jegy árazása FIX, sok esetben drágább, mint egy normál felnőtt jegy, viszont jár mellé 2 db ingyenesen vihető babafelszerelés (babakocsi és egy autósülés, utazóágy, ülésmagasító, stb.). A csecsemő a felnőtt kísérő ölében utazik és csak ablak melletti helyet kaphat. Van lehetőség autós ülésben is utazni, ha megfelel a szabályoknak, viszont ebben az esetben külön ülőhelyet kell vásárolni a kisbaba számára.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?