INSIDER

Saját diákjait védte a tanár – a végén ő húzta a rövidebbet

170 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a bíróság arra a pécsi tanárra, aki az iskola udvarán dohányzó bandától próbálta megvédeni a diákjait.
  • Szerző: Ripost

Egy általános iskolai tanár, akit egyébként minden diákja nagyon kedvel és csak pozitívan nyilatkozik róla, egy teljesen átlagosnak induló napon összetűzésbe került az iskola udvarán dohányzó fiatalokkal. A férfi finoman felszólította a bagósokat, hogy hagyják abba a cigizést, mert tilos az iskola területén dohányozni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A banda már régóta zaklatta az általános iskolás gyerekeket a környéken, így nem voltak ismeretlenek a tanár számára. A tizenéves fiúk szokásukhoz híven ellenálltak a felszólításnak, majd kitalálták, hogy meg kellene verniük Dezső bácsit, ezt a tervüket pedig hangosan a tudtára is adták. A tanár ezután úgy döntött, hogy az igazgatóhoz viszi a diákokat, ezért megfogta egyikük táskáját, hogy rávegye, menjen az igazgatói irodába, de a fiatalok tovább fenyegetőztek.

Ezt látva az iskola takarítója nekiesett az egyik fiúnak, a földre lökte, majd többször megütötte.

Az esetből rendőrségi ügy lett, a takarítót elítélték, munkahelyéről kirúgták, a gyerekeket pedig felmentették. Itt véget is érhetne az ügy, de időközben a tanárból vádlott lett, a bíróság ugyanis úgy ítélte meg, hogy személyi szabadságában korlátozta a fiatalt azzal, hogy a táskájánál fogva akarta bevonszolni az igazgatóhoz. Az iskoláját védeni próbáló tanárt tárgyalás nélkül, első fokon bűnösnek találta a bíróság, és 170 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A pénzbírság sem szerény, m a nagyobb gond az, ha a tanárt elítélik, nem taníthat tovább...

Éppen ezért egykori és jelenlegi diákok sora állt a tanár mellé, külön Facebook-csoportot is létre hoztak Dezső bácsi megmentésére – írja a PécsAktuál.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi halászlé receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?