INSIDER

Saját hajából készül paróka a leukémiás kislánynak

A 14 éves Mollinak át kell élnie a kemoterápiás kezelések után, hogy kihullik gyönyörű, hosszú hajkoronája. Szülei a saját hajából akartak parókát készíttetni neki, de nem volt rá elég pénzük. Egy jótevő, aki nem akarja felfedni kilétét, egyben kifizette a paróka árát.
címkék:
  • Szerző: Ripost

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

Mollinál november 20-án akut mieloid leukémiát diagnosztizáltak, és bár a betegsége ma már jó eséllyel gyógyítható, hosszú folyamat lesz, mire felépül. Édesanyja minden idejét a gyermekével tölti, így most nem tud dolgozni, a családfő egyedül tartja el a családot. Mollinak kemoterápiát kap, és felkészült rá, hogy emiatt kihullik a haja.

Fotó: Facebook

„Molli a sok megpróbáltatás ellenére is tud mosolyogni. Az én örökmozgó, vidám lányom türelemmel és kitartóan veszi az akadályokat – mondta a -nak Molli édesanyja, Bianka. – Jön az év legszebb ünnepe, ennek ellenére sem szomorkodik, hogy neki a kórházban kell lennie. Néha nagyon lehangolt, de keményen küzd a betegséggel.„

Fotó: Facebook

A kórházban levágták Molli hosszú haját, hogy a saját hajából készüljön neki paróka. A szülők a Facebook-oldalukon kértek segítséget, hogy összegyűjtsék a 110 ezer forintot a kislány parókájának elkészítésére. Egy hölgy egyben átutalta az összeget a parókakészítőnek, amiért a család nagyon hálás.

Fotó: Facebook

„Jó érzés tudni, hogy vannak rendes, együttérző emberek – mondta a kislány anyukája. – Most arra gyűjtenek, hogy miután a kislányuk hazatér, biztosíthassák számára a szükséges steril szobát, így nem kell olyan sokáig kórházban maradnia. Remélem, a kislányomnak mindent meg tudunk majd adni, amire szüksége lesz” – tette hozzá az anyuka.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?