INSIDER

Schobert Norbi szárnyai alá vette Magyarország legelhízottabb emberét, Gézát

A fitneszguru szerint egy év alatt akár 100 kilótól is megszabadulhat majd a fiatal.
  • Szerző: Ripost

Schobert Norbinak köszönhetően felcsillant a remény a 17 éves Géza számára, hogy egyszer majd az átlagos emberek életét élheti, felesége és gyermekei lehetnek. Géza tisztában van azzal, hogy ha nem megy jócskán lejjebb 294-ről a mérleg mutatója, akkor az az életébe is kerülhet. Elmondása szerint 164 kilótól kellene megszabadulnia ahhoz, hogy egy műtétet elvégezhessenek rajta. Norbi viszont úgy véli, több mint 200 mínuszra lenne szüksége.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Aki le tud fogyni 164 kilót, annak minek a műtét? Felesleges kockázat! Magyarország második legkövérebb emberét, Géza bácsit már lefogyasztottam. 61 évesen 174 kilót adott le mindenféle orvosi beavatkozás nélkül. Géza bácsi azóta életmód-tanácsadóként és motivációs trénerként segít másokat” – mondta el a Borsnak Norbi, aki szívesen felkarolja Gézát is.

Norbi úgy véli, hogy
200 kilót biztosan le
kell dobnia Gézának
Fotó: Bors/ Bánkúti Sándor

„Melléállok, de csak akkor fog sikerülni, ha Géza fejben rendben van. Ezalatt azt értem, hogy én ugyan elmondom neki, hogy mit csináljon, mi a megoldás, de neki kell a tanácsokat betartania, rajta áll vagy bukik minden. A módszerem három lábon fog állni: biztosítom neki az orvosi hátteret, a szakszerű diétát, és a mozgást, de utóbbi még jó ideig nem lesz nála napirenden. Garantálom, hogy egy év alatt minimum 100 kilót fog ledobni a segítségemmel. Konkrétan az életét kell megmenteni, ugyanis ha marad a mostani súlya, hiába fiatal, öt év múlva már nem fogja bírni a szervezete és feladja” – mondta el Norbi, akinek felajánlását Géza ujjongva fogadta.

„Évek óta azzal a tudattal kelek és fekszem, hogy fiatalon meghalhatok, pedig volnának céljaim az életben. Családot, gyerekeket szeretnék. Természetesen tudom, hogy az én állapotomon csak erős fegyelemmel lehet javítani, ezért nem kérdés, hogy szót fogadok-e” – reagált a lehetőségre a fiú, aki egy ritka betegségben szenved: az úgynevezett Prader-Willi szindrómában, aminek következtében akármennyit eszik, éhes marad, ezért egyfolytában késztetést érez az étkezésre.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?