INSIDER

Szívmelengető: egész Budapest összefogott, hogy az autista fiún segítsen

Szörnyű dolog történt egy székesfehérvári családdal a Déli pályaudvaron. Az autista fiú anyjának „segélykiáltására” szinte egész Budapest megmozdult.
  • Szerző: Ripost

Minden követ megmozgatott Edina, hogy autista fia arcára újra mosolyt csaljon. A székesfehérvári anyuka a fiával a Déli pályaudvaron szállt le június 14-én, hétfőn a vonatról. Hosszú percekbe telt, mire észrevette: gyermeke összes játékát elvesztette. Az anya ezután rögtön telefont ragadott és az interneten kért segítséget, hogy visszaszerezze a fiának oly fontos játékokat. A poszt olyan mélyen megérintette az embereket, hogy szinte egész Budapest lázas keresésbe kezdett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nélkülözhetetlenek a tárgyak

A vonaton felejtett fehér zacskóban rengetegféle játék lapult meg, amikhez az autista fiú nagyon ragaszkodott, nemhiába.

A fiam 12 éves autista gyerek, ezért az átlagosnál fontosabbak neki ezek a játékok.

-írja Facebook posztjában Edina, hozzátéve: fia rengeteg játékhoz kötődik. „Diavetítő, sok-sok diafilm, Makk Marci, Vuk, meg egy csomó klasszikus mese. Böbe baba a játékboltban... Mini vonat rengeteg vagonnal.”

autista

Fotó: Facebook

A fiú nem tudott róla

Az autista fiú Budapesten van péntekig, és szerencsére nem tudta meg hogy a játékai odalettek, ezért az anya kieszelt egy tervet: a pénteki hazaérkezéséig visszafogja szerezni a játékokat, ha törik ha szakad.

Összefogott a főváros

Az anya gőzerővel kereste a tárgyakat, felvette a kapcsolatot a MÁV Zrt. munkatársaival, de a Facebookos kommentelőkkel is állandó kapcsolatban volt. A kommentszekcióból kiderül, Budapest valamennyi Facebook csoportjában megosztották az anya posztját és egyszékesfehérvári portál is beszállt a keresésbe, melynek örömteli vége lett: az anya egy nappal később a vonatközlekedési társaságtól kapta vissza gyermeke szeretett tárgyait.

„A MÁV ZRT dolgozói nagyon a szívükön viselték a gondunkat, és hegyeket mozgattak meg! Nagyszerűek vagytok. Hatalmas boldogságot okoztatok egy kisfiúnak. Az emberek összefogásában rejlik a világ legnagyszerűbb csodája!” – írta az anyuka a posztjában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?