Létrehozva: 2020.02.10.

Segített a Ripost, új tetőt kapott a becsapott család

Csodába illő az az összefogás, amelynek köszönhetően a sződi család feje fölé tető került. Mint arról a Ripost beszámolt, Fekete Kata és Viktor két kicsi lányukkal maradtak tető nélkül éppen karácsony előtt – szó szerint. Ugyanis egy kontár ács olyan munkát végzett, ami a statikus szerint életveszélyes. Cikkünk megjelenése után több szakember is jelentkezett.

Amilyen gondterhelt volt a karácsony Fekete Kata és családja számára, olyan jól kezdődött az új év. Decemberben még arról számolt be a Ripost, hogy egy kontár ácsnak köszönhetően fedél nélkül marad az ünnepekre a négytagú sződi család: Kata, Viktor, a 4 éves Bianka és a 7,5 hónapos Bogi. Eredetileg még a tél előtt szerették volna lecserélni családi házuk tetőszerkezetét, ám hiába fizettek milliókat egy ismerősnek, az szemmel láthatóan rossz munkát végzett.

„A statikus azt mondta, nemhogy felmenni életveszélyes a tetőre, de alatta állni, élni is! Nem a megfelelő anyagokat, hanem annál silányabbakat építettek be, például gerenda helyett pallót, ráadásul nem is rögzítették megfelelően. Azonnal el kell bontani mindent, és újraépíteni. Ehhez pedig újra meg kellett venni minden alapanyagot” – elevenítette fel Kata.

Forrás: Facebook

Amikor a cikkünk készült, már találtak ácsot, aki kedvezményes áron elvállalta, hogy helyrehozza a tetőt. Cikkünk megjelenését követően fantasztikus dolog történt!

„Egymás után kerestek meg minket a mesteremberek, hogy szeretnének segíteni. Többen is mondták: ők szégyellik magukat a kollégájuk miatt, és szeretnék megvédeni a szakma becsületét. Voltak olyanok, akik csak ajánlgatták magukat, de nem jöttek el, többen viszont igen. Volt olyan nap, amikor tizenhatan dolgoztak egyszerre nálunk, és nem csak a szomszédból. Egy bádogos például Tolna megyéből utazott idáig, hogy segítsen – lelkendezett Kata.

Forrás: Facebook

”Sok anyagi segítséget is kaptunk: a helyi fatelepnél kedvezményesen tudtuk megvenni a faanyagot. A legnagyobb meglepetés mégis egy bádogozással foglalkozó cég jelentkezése volt: felajánlották, hogy ingyen biztosítják a teljes bádogrendszert, ráadásul a legjobb minőségű termékcsoportjukból, és Bálint Csaba bádogmester elvállalta a munkálatok elvégzését is. Álmodni se mertünk ilyen szerencséről! Külön öröm, hogy Csabával és családjával jó barátságba kerültünk, és remélhetőleg ezután is tartjuk majd a kapcsolatot. A tetőnk így több mint 8 millió forintból, de elkészült végre. Sokba került, igaz, de összességében véve hálásak vagyunk azért, hogy így alakult.„ – fejtegette.

Forrás: Facebook

A történtek óta Katáéknak továbbra sem sikerült érdemben tárgyalniuk a kontár áccsal. Bár egy településen élnek, kerüli őket. Több országos adok-veszek csoportban gyermekjátszóterek építését vállalta. A felelősséget azonban nem vállalja a munkájáért.

Feketéék egyszer már a rendőrséghez fordultak, de akkor elutasították őket, mert a feljelentés nem volt megfelelő. Azóta több ügyvéddel is felvették a kapcsolatot, összefognak a többi károsulttal és közösen terelik az ügyet jogi útra, a szakemberek segítségével.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péteren és a rikácsoló sorozatszínészen röhög az internet - mémek

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

mandiner.hu

Meteorológusok: nem biztos, hogy természetes okból zúdult özönvíz Dubajra

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

hirtv.hu

Magyar Péter barátnőjének elszólása miatt vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra