INSIDER

Segítség nélkül felül Levi, az SMA-s kisfiú!

Saját erejéből ülő helyzetbe tudja tolni magát és a fejét is felemeli, megtartja Levente. Az SMA-beteg kisfiú, akinek az országos összefogás segítségével sikerült másodikként összegyűjteni a pénzt a drága, 700 milliós gyógyszerre, novemberben kapta meg a génkezelést a Bethesda gyermekkórházban.
  • Szerző: Ripost

Zente után Levi volt a második SMA-s magyar kisfiú, aki hozzájutott a drága gyógyszeres kezeléshez. Levente látványos fejlődéséről most a Facebookon videóval számolt be az édesanya.

„Levente korábban nem tudott a saját erejéből felülni. Teljes bizonyossággal nem mondhatjuk, hogy ez a génterápia hatása, mivel Levente októberben megkapta az ötödik gyógyszeres kezelést is, még a génterápia előtt„ – mondta el a -nak Szamler Viktória.

„ Az a gyógyszer négy hónap után ürül ki a szervezetből, tehát Leventénél februárig még hat. Ha márciustól tovább javul és erősödik, akkor már biztosan mondhatjuk, hogy az a génterápia hatása – magyarázta az édesanya.

A kisfiú január eleje óta tud támaszték nélkül ülni, sokat erősödött mindkét keze, és hason fekve emeli a fejét.

„Eddig ezt sem tudta megtenni Levi, nagyon örülünk a fejlődésének„ -tette hozzá az édesanya. A család számára nagyon nehéz a karantén- időszak, mert Levinek van egy 4 éves testvére, Hanna, akinek most Levente kezelése miatt nélkülöznie kell az édesanyját és a testvérét.

Fotó: Levente SMA Facebook

„ Hanna okos kislány, tudja, hogy most azért nem lehetünk együtt, mert a doktor nénik és doktor bácsik gyógyítják Levit. De alig várom, hogy újra együtt lehessen az egész család!”

Azt, hogy meddig tart a karantén, a gyermek egészségügyi értékei alapján az orvosok döntik majd el.

És ezeket olvastad már?