INSIDER

Segítségért könyörögtek a haldokló utasok, de a kamion sofőrje nem tudta kinyitni a roncs ajtaját

A Balatonnál karambolozó kamion sofőrje elmeséli a borzalmas részleteket.
  • Szerző: Ripost

Mint ahogy azt a megírta , kora hajnalban utaztak egy pesti, építkezéssel foglalkozó cég munkásai a Balatonra, amikor kisbuszuk előzésbe kezdett a 710-es főúton, majd frontálisan összeütközött egy pótkocsis teherautóval. A buszban utazó 9 ember közül egy kirepült, nyolcukat pedig a katasztrófavédelem munkatársainak kellett feszítő-vágó berendezéssel kiszedniük a teljesen összeroncsolódott buszból

EZEKET OLVASTAD MÁR?


MTI/Vasvári Tamás

„A kisbusz késve kezdett előzni, s amikor észrevette, hogy előtte vagyok, ráfékezett, de megpördült és elkapott„ idézte fel a reggeli pillanatokat a Blikknek Tamás, a téglaszállító sofőrje.

„Pedig mindent megtettem, hogy kivédjem a bajt, a padkára lehúzódtam, már nem volt hova menekülnöm, attól féltem, hogy a 25 tonnás rakomány is a nyakamba szakad.”


MTI/Vasvári Tamás

Tamás a csattanás után kiugrott a fülkéből, a padkán a buszból kieső utas holttestébe botlott. A roncsban haldokló, jajgató, segítségért könyörgő utasokat látott. És voltak, akik már nem mozdultak.

Fotó: Police.hu

„Még most sem fogom fel a látottakat. Szörnyű érzés volt, előttem haldokoltak, de nem tudtam segíteni! Mindent megpróbáltam, de képtelen voltam kinyitni a roncs ajtaját. Szerintem sok idő kell még, hogy kiheverjem ezt a sokkot „– mondta a vétlen férfi.

A mentők a négy túlélőt életveszélyes állapotban szállították a győri, a veszprémi és egy budapesti kórházba, állapotuk válságos. Egyiküknek eltört a gerince, egy 17 éves fiúnak a combcsontja, míg van köztük, akinek a koponyája és a mellkasa is megsérült.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?