Létrehozva: 2021.10.02.

Újabb megpróbáltatásokkal néz szembe a bátor magyar lány

Szántó Ivett már sok nehézségen úrrá lett, többek közt MRSA-ban szenved, állapota az utóbbi egy hónapban megint sokat romlott. Most egy újabb betegség támadta meg a fiatal lány szervezetét, segítségre van szüksége.

Szántó Ivett ugyan szociálpedagógiát és pszichológiát végzett, de most a Vodafone ügyfélszolgálatán dolgozik, otthonról. A cég nagyon támogató és elnéző, mindent próbálnak úgy igazítani, hogy Ivett a betegsége ellenére is el tudja látni munkáját. Nem volt választása: a szelíd, de nagyon karakán és erős nő túlél, ahogy tud – ehhez nagyon ért születése óta.

Nyílt gerinccel, egy vesével született

Édesanyja már magzatkorában éreztette vele, hogy nem kívánt gyermek, csoda volt, hogy egyáltalán életben maradt a 6 és fél hónapra született kislány. Anyjának ott kellett őt hagynia a kórházban és a hosszas bent tartózkodás során egyszer sem látogatta meg, csak egy képeslapot küldött a pár hónapos csecsemőnek. Amikor Ivettet hazavihették, akkor sem gondoskodtak róla megfelelően, emiatt került állami gondozásba. Az anya a későbbiekben többször is elmondta lányának, hogy nem szereti őt, nem tudja gyerekének tekinteni.

Futni is megtanult, egyetemre ment

Ivett azonban nemhogy állni, de futni, táncolni, sportolni is megtanult, megállíthatatlanul vette az akadályokat. Nevelőszülőknél nőtt fel. Sajnos velük sem volt felhőtlen a viszonya, így a gyermekkora elég rosszul telt, de a rossz emlékeket félretéve a mai napig tartja velük a kapcsolatot.

Középiskolai tanárai noszogatására elfogadta, hogy ő nem buta, többre érdemes, így került be az egyetemre.

Ivett és Sarah

Egy szilánk mindent tönkretett

Amikor úgy tűnt, hogy végre kezd egyenesbe kerülni az élete, 21 éves korában történt egy baleset, ami mindent megváltoztatott. A sarkába fúródott egy törött üveg szilánkja, amit az orvosok nem találtak. Többször vérmérgezést kapott tőle és számtalan műtétet hajtottak végre rajta, a sarokcsontjából kivágtak egy jókora darabot. Tíz napig feküdt az intenzíven, és végül húsevő baktérium támadta meg a lábát, ami az MRSA miatt fokozatosan elhal, így amputálni kell. Ivett megjárt számtalan kórházat, mire valahol vállalták volna az amputációt, de jött a koronavírus, nem lehetett műteni…

A férje és a kutyusa tartja életben

A lány világra segített egy kutyust, ami azóta hű társa és segítője. Sarah kutya hosszú évek óta Ivett legjobb barátja, együtt szöktek el a lány erőszakos volt férjétől, sőt egy rossz időszakban a hajléktalanlét rögös útján is átsegítették egymást.

Az amputáció számtalan veszélyt rejt magában, főleg egy ilyen beteg szervezet esetében, ezért Sarah-nak mindenképp ott a helye, amikor gazdája kórházba kerül – de ezt nem egyszerű megoldani, és pénzbe is kerül. Attila, Ivett jelenlegi férje is ott lesz majd, amikor feleségének támogatásra van szüksége. A nő azt mondta a Ripost7-nek, ő már túl sokszor ébredt egyedül egy kórteremben, amikor a halál ott lebegett a feje felett, és bár mindig ő győzött, egymaga már nem képes tovább cipelni ezt a terhet.

Hatalmas, mindent legyőző szeretetben élnek apró belvárosi bérleményükben, ahol a tulaj nagyon megértő, ám mégsem akarnak ezzel visszaélni és a tulaj is szeretné majd eladni a lakást. Ivették szűkösen jönnek ki hónapról hónapra, de nem csak ülnek és várják az adományokat, hanem mindketten dolgoznak is céljaik eléréséért. Helyzetüket viszont némileg nehezíti, hogy Attila, bár közgazdász, ápolja a feleségét és nehéz otthonról négyórás munkát találnia. Ivett sokszor gyengélkedik. Egy újabb albérlet nem lenne megoldás, ezek általában nagyon költségesek. Vidéken keresnek egy 14-15 milliós kis házat, amit nem kell akadálymentesíteni és a nagy tereknek köszönhetően elférnek kutyástul és kerekesszékkel is kényelmesen lehet benne közlekedni. Ehhez kérnek most egy kis segítséget. A NAPSUGARAK – Merj Élni, Álmodni – Élet kerekesszékkel és egy segítő kutyával” Facebook-oldalon tudsz Ivett festményeire licitálni vagy pénzt is küldhetsz neki.

Most Ivett állapota sajnos rosszabbodott. Egy ismeretlen hasi problémával áll szemben, tartanak a legrosszabbtól. Ivett méhe mellett egy tenyérnyi elváltozást találtak az orvosok, ami kegyetlen fájdalmakkal jár. Pontosabbat erről az elváltozásról csak azután tudhatnak, hogy elkészült a szövettani vizsgálat. Jelenlegi állapotáról és arról, hogyan segíthetsz most Ivettnek, ide kattintva tudhatsz meg többet.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

hirtv.hu

Ma este a HírTV-n is látható lesz Varga Judit FrizviTV-ben készült interjúja

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast