INSIDER

„Senkinek nem kívánom, hogy ezt élje át” – egyik pillanatról a másikra omlott össze a Gábor-család élete

Ellopták a bajai piacról azt az adományt, amit egy két és fél éves daganatos kislánynak összegyűjtöttek. Pedig a pénzre óriási szükségük van, hiszen a kislányt Hamburgban gyógykezelik, ha hazatér, steril szobára lesz szüksége.
  • Szerző: Ripost

Ideiglenesen szétszakadt a Gábor-család, ugyanis az apa az egyik ikerrel, Mandrával másfél hónapja Hamburgba utazott, hogy ott megműtsék a májdaganatos gyermeket. Az édesanya otthon maradt a másik ikerlánnyal, Évával és az ikrek kishúgával, az 5 hónapos Gitta Barbival.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost olvasói fotó

„Mandra koraszülöttként jött világra az ikertestvérével. Pár hónapra rá kiderült, hogy patkóveséje van, de azt mondták, ez még nem baj. Nyáron viszont kiderült, hogy a májában rosszindulatú daganatok vannak„ – mondta a -nak Gábor Lajos. „Pont a főereknél támadta meg a rák, így a májtranszplantációhoz Hamburgba utaztunk, ott vállalták a műtétet. Az összes orvos azt mondta, látnak esélyt arra, hogy megmentsék a máját.”

Mandra két kemoterápiát kapott, hogy csökkentsék a daganatok méretét, így növelve a műtét sikerének esélyét. Ha a február 4-re tervezett műtét után májtranszplantációra is szükség lesz, a kislányt sürgősségi listára teszik.

Steril szobára gyűjtenek

Az apa egyéni vállalkozóként dolgozik piacokon mozgóárusként, és ahhoz, hogy ki tudjon utazni gyermekével Németországba, el kellett adnia féláron a kisbuszt, amivel addig megkereste a betevőt. Az utat sikerült finanszíroznia, ám a kinti élet sem olcsó, ráadásul Mandrának steril szobára lesz szüksége a műtét után.

Fotó: Ripost olvasói fotó

„Laminált padlót kell lerakni, vakolni, glettelni és festeni, majd egy antibakteriális fertőtlenítéstt kell csinálni az egész szobában, ehhez szükségünk lesz néhány százezer forintra. Ha hazatérünk, ahhoz, hogy dolgozni tudjak, egy kis autóra is szükségünk lenne, erre gyűjtünk„ – mondja az édesapa. Ezért tették ki az adománygyűjtő ládát a piacon, ahol sokan ismerik Gábor Lajost, de valaki az egyik éjjel feltörte és ellopta belőle az összegyűlt pénzt.

Bizakodnak, de nehezen viselik

Jó hír, hogy talán meg tudják menteni az orvosok Mandra máját, de a szülőket nagyon megviseli a távollét és a bizonytalanság.

„Távol vagyok a feleségemtől és a többi gyermekemtől egy idegen országban, ahol nem beszélem a nyelvet” – mondja az édesapa. „Bevallom, elfáradtam, sok ez egy embernek. Senkinek nem kívánom, hogy ezt élje át. Felfoghatatlan, hogy egy egészséges, boldog család voltunk, és egyik pillanatról a másikra ez megváltozott. Remélem, hamarosan újra együtt lehetünk mind, egészségesen.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?