INSIDER

Itt a bizonyíték, a Sinopharm tényleg megvéd a halálos fertőzéstől

Statisztika igazolja a kínai Sinopharm vakcina hatásosságát, a súlyos szövődményektől és a haláltól is megvéd az oltás.
  • Szerző: Ripost

Az Al Arabiya News szerint Abu-Dzabiban, az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában, az Abu-Dzabi Közegészségügyi Központ felmérést végzett, és megállapította: a Sinopharm két oltását követően senki sem halt meg COVID-19 következtében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kép illusztráció (Fotó: MTI)

A statisztikai adatok szerint a Sinopharm 93%-kal csökkenti a kórházba kerülés és 95%-al az intenzív osztályon való kezelés kockázatát. Az igazolt COVID-19 esetek számának jelentős csökkenését a szakemberek összefüggésbe hozzák a Sinopharm vakcina második dózisának széleskörű beadásával.

A Sinopharm oltás a legelterjedtebb az Egyesült Arab Emírségekben, már gyártják is náluk a kínai vakcinát. Abu-Dzabiban és a Rász el-Haima-i Emírségben már van oltóanyag gyár.

Mint a megírta, Egyetlen félreértett nyilatkozat elég volt ahhoz, hogy elterjedjen a hír, miszerint Kína beismerte, nem elég hatékonyak a vakcináik. Kao Fu, a kínai Betegségkontroll és Prevenciós Központ vezetője szombaton Csengtu városában tartott sajtótájékoztatóján beszélt a vakcinák hatásosságáról és a fejlesztéséről, szavait azonban sokan félremagyarázták.

Tóth Sándor virológus magyarázta el lapunknak, hogy mi okozta a félreértést, és megnyugtatott a hatásossággal kapcsolatban is mindenkit. „Az eredeti nyilatkozatban egyetlen vakcinát nevesítettek a 14 fejlesztendő közül, a Sinovacot, amit egy magáncég gyárt Kínában, s amit Magyarországon nem használnak. A Sinovacot egyébként egy tavalyi vizsgálat 50 százalékos hatékonyságúnak találta, és erre a gyenge brazíliai eredményre utaltak vissza azon a konferencián, ahol általánosságban beszéltek a vakcinákról és ezt az egyet nevesítették. A nálunk használt Sinopharmot, ami egy kínai állami cég terméke, meg sem említették” – ecsetelte Tóth Sándor.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?