INSIDER

Döntött a bíróság a skálás gyilkos ügyében, ez vár Bene Lászlóra

A szakértők szerint hiába telt el több mint 20 év, a skálás gyilkos továbbra is komoly fenyegetést jelent a társadalomra.
  • Szerző:

Bene Lászlónak továbbra is a rács mögött kell maradnia, a skálás gyilkos talán sosem szabadulhat a fegyházból. A férfi hiába tölti 25 éve a büntetését, másodfokon újra a férfi ellen döntött a Szegedi Törvényszék. A szakértők egybehangzó véleménye szerint a hírhedt gyilkos továbbra is fenyegetést jelent a társadalomra.

Pszichológus mondta ki az ítéletet

A Legfelsőbb Bíróság döntése az volt, hogy az elítélt legkorábban 20 év után bocsátható feltételes szabadságra. Ez az időtartam 2014. május 4-én telt le. A bíróság legutóbb 2018-ban döntött a férfi ügyében, és akkor sem helyezte feltételes szabadságra. Bene Lászlóra legutóbb idén januárban mosolyoghatott volna a szerencse, de a kérését sokadjára is elutasította a bíróság. A skálás gyilkos szabadlábra helyezése most újra reflektorfénybe került, ám a szakértők egybehangzó véleménye alapján egyértelmű döntés született: a fegyházi magatartása, és a pszichológiai vizsgálat eredményei alapján Bene László több emberen elkövetett emberölés bűntette és más, súlyos bűncselekmények miatt továbbra is veszélyt jelent a társadalomra, ezért börtönbüntetését a rácsok mögött kell töltenie.

Elvetemült gyilkosok

Bene László a skálás gyilkos néven vált hírhedtté. A férfi és társa, Donászi Aladár több súlyos büntettet követett el. Együtt rabolták ki például 1992-ben a Budai Skála áruház pénzszállító autóját, megölve közben egy 23 éves egyetemistát, lőgyakorlatozás közben pedig két vadász életét oltották ki. A Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek.

skálás gyilkos

Bene László talán sosem szabadulhat a fegyházból kegyetlen tette miatt (Fotó: ATV)

Bűntársa öngyilkos lett

A skálás gyilkos társa, Donászi Aladár öt évet töltött a rácsok mögött, a férfi a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjaként nehezen viselte a körülményeket, végül 2001-ben úgy döntött: véget vet az életének.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?