INSIDER

Elhagyta a szerelme: Az utcára kerülés veszélye fenyegeti az SMA-s Gergőt

Az SMA-s Gergő születése óta küzd a betegségével, most pedig nagy segítségre van szüksége: az eddig felépített élete hónapokon belül összeomolhat.
  • Szerző: Ripost

„Én csak szeretném az életemet emberhez méltó módon és boldogságban leélni” – írja segélykiáltó Facebook-posztjában Szőcs Gergely. A férfi hiába van kerekesszékhez kötve, egyre romló állapota nem tántorította el sosem attól, hogy teljes életet éljen. Születése óta küzd a spinális izomatrófiával, de az SMA-s Gergő mégis szép életet épített fel. A férfi most egyedül él, de gondozóra szorul. Az interneten küzd a forintokért. „Ha nem gyűjtök 25 millió forintot, a hitelmoratórium után a bank megfoszt az otthonomtól” – mondta a -nak a férfi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elhagyta a családja

Az SMA-s Gergő évekig élt boldog házasságban, otthonát kislánya gyerekkacagása és felesége szerelme melegítette fel, de 2018-ban minden rosszra fordult. „A feleségem és köztem már megszűnt a kémia” – mondja Gergő. A férfi informatikával foglalkozik, saját magának keresi a kenyerét. „Az életünk teljesen ugyanolyan volt, mint mindenki másnak, a dolgok azután változtak meg, hogy úgy döntöttünk a nejemmel, elválnak útjaink” – meséli az SMA-s Gergő.

A nyakán a bank

Az SMA-s Gergő és családja egy akadálymentesített, 48 négyzetméteres lakásba akart költözni, ezért lakáshitelt vettek fel, amit a volt felesége fizetett. A válás után azonban már nem tudta törleszteni a számlákat. „A volt nejem azt mondta, hogy ha véget ér a hitelmoratórium, akkor már nem tudja fizetni a törlesztőrészletet„ – mondja Gergő, hozzátéve: a hitelmoratórium ideje alatt döntött úgy, hogy gyűjteni kezd, de a banki engedmények korszakának augusztus 31-től vége lesz, onnantól pedig csak idő kérdése hogy a bank az ajtaján fog kopogtatni. ”Magamtól nem tudom előteremteni a 43 ezer forintot havonta a banknak, mert amióta a nejem elment, gondozóra is szorulok, akit egyedül kell fizessek.”

Az interneten kér segítséget

Gergő a -nak elmondta, egyik jó barátja ajánlotta neki, hogy kezdjen el pénzt gyűjteni, a férfinak ugyanis 25 millió forintot kell kifizetni a bank felé.Saját oldalt hoztam létre, és az interneten is regisztráltam egy profilt„ – meséli Gergő. A férfi 2020 augusztusától gyűjt, története pedig sokakat meghatott, köztük a Magyarországi Nélkülözőkért Alapítványt is. A Facebookon látták a bejegyzésem, és segíteni akartak. Azóta saját profibb weboldalt hoztak létre nekem.” A gyűjtés eddig jól halad: a hitelmoratórium után az eddig összegyűlt 2.5 millió forintból fogja törleszteni a rá rótt terhet.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?