INSIDER

„Soha nem ismerem be, hogy megöltem Krisztinát” – megtörte a csendet a soroksári gyilkosság gyanúsítottja

Elsőként szólalt meg a soroksári futónő feltételezett gyilkosa.
  • Szerző: Ripost

Ami eddig biztosan tudható: hét évvel ezelőtt futni indult soroksári otthonából Kardosné Gyurik Krisztina, nem sokkal később a családanyát holtan találták, de nem jöttek rá, ki gyilkolta meg. 2018-ban a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak ki a holttesten rögzített anyagmaradványok és egy éppen akkor börtönbüntetését töltő férfi, R. Szilveszter DNS-mintája között. A férfi tagadott, annyit ismert el, hogy a helyszínen látott egy párt veszekedni, ő pedig odament csitítani a kiabáló férfit. A börtönben letétben őrzött holmija között viszont megtalálták a nő mobiltelefonját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Váratlan lépésre szánta el magát, két évvel az elfogása után megtörte a csendet a soroksári futó nő megölésével vádolt R. Szilveszter, aki csak a Blikknek beszélt az ügyvédjén keresztül. A férfi idáig sem a rendőrségen, sem a bíróságon nem tett vallomást.

„Soha nem ismerem be, hogy megöltem Krisztinát. Valójában nagyon szeretném én is megtudni, ki végzett vele. Elismerem, a tetthely közelében valóban jártam, de ebben semmi különös nincs, hiszen sokat lógtam arrafelé. Mivel lakásom nem volt, garázsokat törtem fel, azokban húztam meg magam. Betörés és lopás miatt többször voltam már büntetve, de senkit nem bántottam” – magyarázta az ellene felhozott bizonyítékok ellenére is R. Szilveszter.

A férfi ügyvédje, dr. Lichy József meglepően kommentálta az ügy jelenlegi állását, miszerint minél inkább halad előre a tárgyalás, egyre inkább úgy látja, hogy több embernek is érdekében állhatott megölni az áldozatot.

És ezeket olvastad már?