INSIDER

„Soha többé nem szeretnék hasonlót átélni„ – így mentették meg a háromhetes Nimród életét

Félrenyelte az anyatejet a háromhetes újszülött a Bács-Kiskun megyei Dunavecsén. A kis Nimród édesanyja, Nikolett azonnal tudta, hogy nagy a baj, de a lélekjelenlétének, és persze a mentőszolgálat diszpécserének köszönhetően sikerült hamar megmenteni a kisfiú életét.
  • Szerző: Ripost

A kis Nimród csupán három hete látta meg a napvilágot, de már ennyi idő alatt is sok örömet szerzett szüleinek és a nővérének. Vasárnap délben viszont ő váltotta ki a boldog család életének eddigi legnagyobb rémületét is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„A kisfiamat rendesen megszoptattam, majd felvettem a vállamra büfizni. Rögtön elkezdett feszengeni, és láttam, hogy valami nincs rendben. Odanéztem, és már vörösödött Nimród feje, miközben nem jött ki az, aminek ki kellett volna„ – mesélte a Borsnak már megkönnyebbülten az édesanya. Nikolett gyorsan el­kezdte ütögetni az újszülött hátát, hiába. Pánikba esett, de annyi ereje még maradt, hogy kiszaladjon az utcára segítséget kérni. „Éppen elment a házunk előtt két járókelő. A lány odajött segíteni, és mivel éppen a nap legmelegebb szakasza volt, árnyékot takart. A fiú hívta a mentőket. A diszpécser azonnal felvette a telefont, és amikor megtudta, mi a baj, már mondta is, mit kell tennem. Ötször kellett Nimród hátát megütnöm úgy, hogy az első négy lágyabb, az utolsó kicsit határozottabb legyen” – emlékezett vissza Nikolett. A kisfiú végre elkezdett sírni, és némi váladék is kijött a torkán. A helyi mentősök is hamar kiérkeztek, akik a kocsiban leszívták a maradék folyadékot a kisfiú tüdejéből. Nikolett értesítette a szüleit, hogy vigyázniuk kell a történteket békésen átalvó, 20 hónapos Jankára, Nimród nővérére. Ők telefonáltak Ákosnak, a családapának.

Fotó: Bors

„Hirtelen kivert a víz. Azonnal hazaindultam, és éppen akkor fordultam be az utcánkba, amikor leszállt a mentőhelikopter. Soha többé nem szeretnék hasonlót átélni„ – mondta a férfi. Mint kiderült, a légi mentésre szerencsére nem volt szükség, de a kisfiút közúton kórházba szállították megfigyelésre. A család megkönnyebbülhetett, mert kiderült, hogy Nimródnak nem esett ko­moly baja.

Fotó: Bors

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?