INSIDER

Sokfelé hiánycikk a csapolt sör – kiderítettük, mi az oka!

Több vendéglátóhelyen is előfordul, hogy nem lehet kapni csapolt sört, pedig sokaknak ez hiányzott a karanténidőszak alatt a legjobban. A Ripost most utánajárt, mi lehet ennek az oka.
  • Szerző:

Amíg egy ízletes üveg borhoz, ütős töményhez, de akár az üveges, dobozos sörökhöz is könnyedén hozzáférhettünk a boltokból, addig a csapolt sörhöz bizony nem, épp ezért érthető, hogy a rajongói már alig várták, hogy kinyithassanak az éttermek, presszók, kocsmák. Több helyen azonban még a mai napig nem lehet kapni a csapra vert folyékony kenyeret.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás

A körbekérdezett néhány helyet és szakértőt, mi lehet ennek az oka, és első körben azt a választ kaptuk, hogy a hirtelen megnövekedett igény miatt még nem értek oda minden helyre a sörcsapmosók.

Még a területi képviselők is sörcsapokat mosnak, akkora az igény

Az egyik legnagyobb magyarországi sörgyár, a Heineken Hungária már márciusban elkezdett felkészülni arra, hogy amikor újra kinyithatnak a vendéglátóhelyek, akkor a kollégáik, akik a sörcsapok karbantartásáért felelnek, nagyon le lesznek terhelve.

Fotó: Keller Mátyás

Átképeztük az értékesítési képviselőinket, így ők most besegítenek, de még így is folyamatosan dolgozik most ezen körülbelül 120 emberünk. Általában hetven kolléga járja a vendéglátóhelyeket és tartja karban a sörcsapokat, de most nekik még másik ötven segít. Körülbelül két hete csinálják a srácok most ezt folyamatosan, eddig nagyjából 80%-osan állunk, de azt tudni kell, hogy több ezer ügyfelünk van” – mondta lapunknak Mülhauser Ádám, a Heineken Hungária Zrt. kereskedelmi eszközökért felelős vezető- munkatársa.

Mülhauser Ádám Fotó: Keller Mátyás

Speciális vegyszerrel mossák át az egész rendszert, az anyag színindikátorral jelzi, hogy mikor tiszta a berendezés.

Előfordul, hogy egy sörcsap elkészül 20 perc alatt, ez attól függ, hogy mennyire szennyezett, mert annál tovább kell benne hagyni a vegyszert, ilyenkor azonban, hogy két hónapja nem használták, már több időt vesz igénybe. Sőt, ha egy helyen több sörcsap is fent van, az megint csak több idő. A szervizes kollégák akár 6-8 címet is bejárnak egy nap. De egyébként a kollégáink nagyon nagy örömmel csinálják most ezt, hiszen két hónapig ők sem találkoztak a partnereinkkel és most végre újra láthatják egymást” – tette hozzá Ádám.

Fertőtlenítőt gyártottak a maradék sörből

Amikor a vendéglátóhelyeknek be kellett zárniuk, a cég visszavásárolta tőlük a hordókat. Ezek között sok volt, amelynek a szavatossági ideje közel állt a lejárathoz, de ezeket a cég nem dobta ki, hanem készül belőlük Heinekenes kézfertőtlenítő, amit a cég a kollégáik között oszt szét. A neve pedig stílusosan „Sertőtlenítő” lett. Erre még szükség is lehet, hiszen többen tartanak a járvány újabb hullámától.

Akadt azonban olyan vendéglátó egység is, ahol a bizonytalan forgalom miatt még nem mernek csapolt sört árulni, hiszen egy hordó szavatossági ideje adott, és ha nem fogy el, akkor bizony megromlik.

Máshol pedig azt a választ kaptuk, hogy rengeteg üveges és dobozos nedű van még raktáron, először azt szeretnék „kipörgetni”.

Azonban a nyárra minden vendéglátós fel szeretne készülni, úgyhogy a tikkasztó napokban már biztosan nem maradnak csapolt sör nélkül sehol a rajongók.

És ezeket olvastad már?