INSIDER

Sokkoló részletek derültek ki a traktorral kiforgatott csecsemőről

Direkt titkolhatta el a terhességét az anya...
címkék:
  • Szerző: Ripost

Borzasztó tragédia rázta meg a Békés megyei Kétsopronyt. Mindenki ismerte a többgyermekes L. Máriát, aki szerény körülmények között élt a község egy kieső utcájában. A %% információi szerint az asszony kertjében hétfőn délelőtt a községgazda, Timár István földmunkákat végzett, akkor forgatta ki traktorjával a holttestet a földből.

– Már majdnem végeztem a munkával, amikor éreztem, hogy valamin megakadt a gép. Hátramentem, és döbbenten láttam a fémen fennakadt, köldökzsinóros babatestet.

Azóta is hiába próbálok a munkába menekülni, csak ez a szörnyű kép lebeg a szemem előtt – mondja lapunknak Timár István.
A szomszéd úgy tudja, Máriát és két testvérét is örökbe fogadták a mélyen vallásos szülei. – Senki sem érti, hogy lett belőle olyan ember, aki mindig váltogatja a partnereit, nem törődve a következményekkel. A viszonyokból ugyanis több gyermek született. Két kicsi vele él, két másik nevelőszülőknél, egy ötödik pedig a nagyszülőknél – magyarázza. Majd így folytatja: – Szerintem a mostani terhességet a szülei elől is titkolta, pedig segítettek volna neki, holott sok problémájuk akadt Máriával. Vettek neki egy házat, hogy a gyerekeknek legyen hol lakniuk, de nem merték a nevére íratni – árulta el lapunknak a szomszédasszony.


A %Ripost%-nak sikerült elérnie a nő testvérét, aki azonnal a helyszínre sietett.
– Édesapámat még beengedték, de én már nem mehettem utána. Kint várakoztam, s akkor tudtam meg, hogy Máriát letartóztatták.

Elképesztő, hogy ezt tette…

– mondta el a %%-nak Mária öccse. Úgy tudjuk, a gyászoló nagypapát annyira szíven ütötték a történtek, hogy egy székre lerogyva csak azt ismételgette: Istenem, istenem...
Az ügy kapcsán kerestük a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályát, ahonnan a következő tájékoztatást kaptuk:
– Kétsopronyban, egy lakóház kertjében, 2018. április 16-án, 14 óra 30 perc körül földmunkák közben egy csecsemőholttestet találtak. A gyermek a nyomozás jelenlegi adatai szerint hetekkel ezelőtt, március közepén élve született, majd néhány óra múlva az édesanyja ölhette meg és hantolhatta el a kisfiút. A nő beismerő vallomást tett, a bűncselekményt egyedül követte el. Emberölés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettük és igazságügyi szakértők bevonásával vizsgáljuk a tragédia okát, körülményeit.

címkék:
És ezeket olvastad már?