INSIDER

Sokkoló részletek: szülésznők felügyelete mellett halt meg a miskolci csecsemő

A tragédia után továbbra is elérhető a budaörsi dúlák internetes oldala, de átmenetileg nem vállalnak munkát.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, szerda délelőtt egy budaörsi társasházban hozta világra a kisfiát egy miskolci kismama. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyermek eleve halva született, vagy a születés után hunyt el, de az biztos, hogy sajnálatos módon nem sikerült újraéleszteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bors elérte a gyászoló családot, de ők egyelőre nem kívántak nyilatkozni. De ugyancsak a hallgatást választotta a szülésnél jelenlévő két dúla is.


Fotó: 123rf

Egyikük sem fogadta barátságosan az újságírói kérdéseket, de a beszélgetés során leszögezték, nem áll szándékukban azt állítani, hogy bármiben is hibáztak.

A lap munkatársa megtalálta a honlapjukat is, amin bemutatkozásuk szerint, mindkét hölgy rendelkezik szülésznői végzettséggel. Mint kiderült, egyikük tíz évvel ezelőtt csatlakozott egy dúlakörhöz, ahol a holisztikus bábaságról is tanult.

A másik érintett egy bábaház tagja, de egyben dúla is. A bába és a dúla közti lényeges különbség, hogy a dúla nem érhet az újszülötthöz, csak a kismama lelkével törődik a terhesség és a szülés során.

Sőt a tragikus kimenetelű otthonszülésnél segédkező dúláknál is bejelentkezett. Egyiküknél úgy érdeklődött, mintha várandósként kérne segítséget egy kórházon kívüli szülés levezetéséhez.

„Átmenetileg nem vállalok szüléskísérést” - mondta a nő, majd amikor kiderült, hogy egy újságíróval beszélget lecsapta a telefont.

A másik segédkező először felháborodott, hogy honnan értesült a történtekről, majd közölte, hogy egyelőre vizsgálat zajlik az ügyben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?