INSIDER

Sokkot kapott az anyját védő dági férfi

Anyja életveszélyben, apja halott, ő maga sokkban, szintén kórházban - ez lett a vége a hétfő hajnali családi vitának Dágon. Nyilatkozott a Ripostnak annak a férfinak a bátyja, aki meg akarta védeni az édesanyját az édesapjától, és most őt vádolják emberöléssel.
  • Szerző: Ripost

Megrázta kis falu lakóit a hétfőn történt családi tragédia. Dág egyik kis utcájában a tiszta, rendezett ház falain belül játszódott le a szörnyű jelenet hétfő hajnalban, aminek a végén holtan találták a 62 éves Sz. Lajost, életveszélyes állapotban a feleségét, Jolánt és vérezve, sokkban a 35 éves fiukat, Gergőt. A %% megtalálta a szomszéd házaspárt, akik kihívták a rendőrséget a családhoz.

- Borzasztó kiabálásra riadtunk fel a feleségemmel – mondta el lapunknak a szomszéd férfi. - Hajnali 3 óra 40 körül járhatott az idő, amikor jajveszékelést és segélykérést hallottunk szemből a szomszédból. Kijöttünk a házunk elé, hogy meggyőződjünk arról, van-e valami baj. Kint újabb kiabálást halottunk, felváltva üvöltötte egy női és egy férfihang:„Segítség! Segítség!” Egyre hangosabban kiabáltak. Odarohantunk, és azt láttuk, hogy két férfi dulakodik az erkélyen. Azonnal hívtuk a rendőrséget. Hiába próbáltam feszegetni a kaput, nem tudtunk bemenni rajta.

A %% információi szerint a buszsofőrként dolgozó férfi gyakran volt ingerült és stresszes a munkája miatt, de a helyiek sosem hallották veszekedni a családot. Rendes, tisztességes embereknek ismerik őket a környéken. Gergőnek van egy bátyja, Dávid, aki a nagybátyjától telefonon értesült arról, mi történt.

- Késelés volt, ezt mondta a nagybátyám, de részletekről nem beszélt – nyilatkozta lapunknak a testvér. - Rohantam haza, ahogy csak tudtam, hajnali 5 óra körül érkeztem meg, amikor már javában tartott a helyszínelés. Amikor a ház elé léptem, rögtön megláttam édesapám holttestét. Az erkélyen feküdt mozdulatlanul. Elmondták, hogy édesanyámat és az öcsémet kórházba vitték, de a rendőrök nem árultak el többet. Amint lehetett, siettem Esztergomba a kórházba. Gergőt elég kótyagos állapotban találtam, ki van borulva. Elmondta, hogy hajnali háromkor ért haza apu a munkahelyéről, és fáradt volt, mint mindig.

Gergő az emeleten volt, hangoskodást hallott, ezért lement a konyhába. Ekkor látta, hogy apa kinyitotta a gázt, és a kezében egy nagy konyhakést tart. Valószínűleg öngyilkos akart lenni. Az öcsém próbálta megnyugtatni őket és megvédeni az anyut, de folytatták a kiabálást. Gergő szerint egy idő után az emeleten folytatódott a vita, és ott apu többször megszúrta a késsel anyát. Az öcsém próbálta őt lefogni és kivenni a kezéből a kést. Úgy tudom, hogy hátulról átkarolta és úgy tartotta aput, akkor vágta meg a testvérem jobb alkarját. Az öcsém egyelőre ennyire emlékszik a sokktól. A karja be van kötve, és láttam a szemén, hogy nincs teljesen magánál. Édesanyámat az intenzíven ápolják, súlyosak a sérülései – mesélte el Dávid a %%-nak.

 

Szeretnéd tudni, hogy a késelésnek volt-e előjele? Tudni szeretnéd, hogy korábban a család mivel próbálta nyugtatni a családapát? További részletekért keresd a szerdai %% napilapot az újságárusoknál! 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?