Létrehozva: 2020.03.02.

Sorban állnak Óbudán, mert megelevenedik Harry Potter világa

Megrohantak egy nemrég megnyitott kávézót Budapesten, több ezren állnak sorba, hogy bejussanak a Harry Potter-könyvek és filmek világát idéző Repülő Seprűbe, de már csak nyárra tudnak időpontot adni. Maguk az ötletgazdák sem számítottak ekkora sikerre, ami feladta nekik a leckét.

Úgy felfutott és olyan népszerű lett néhány nap alatt az óbudai Repülő Seprű kávézó, hogy a tulajdonosai, Borbély Brigitta és Laci azóta sem térnek magukhoz. A forgalmas utca egyik házának a pincéjében rendezték be Harry Potter világát: minden részlet egyedi és aprólékosan kidolgozott, a hangulat pedig szó szerint varázslatos.

Fotó: Ripost

„Olyan helyet szerettünk volna, ahol tényleg bármi megtörténhet, ahol úgy érzed: bármelyik pillanatban beléphet egy varázsló vagy egy mágikus lény” – vezet körbe Brigitta.

Fotó: Ripost

Egy családi cégben dolgozunk a fivéremmel, és nagyon szerettünk volna saját kávézót. Tavaly májusban szerettem bele ebbe a pincébe, ahol korábban egy western-étterem működött, de már öt éve üresen állt, rémes állapotban volt. Rajtam kívül senki nem hitt abban, hogy ez a hely egyszer még újra vendégeket fogadhat. Nem terveztük meg előre a díszleteket, csak menet közben, a dekorálásnál jött az ötlet.”

Fotó: Ripost

Ennek ellenére, vagy éppen ezért minden a helyén van: a bejáratnál lévő varázsköpenyek, varázspálcák, a kviddicskapu, a kertészsarokban növő mandragórák, és természetesen nem hiányozhat az aranycikesz és a Teszlek Süveg sem.

Fotó: Ripost

„Nagyon vigyáztunk arra, hogy minden jogtiszta legyen, így azokból a tárgyakból, melyek kizárólag a Harry Potter világához kötődnek, csak az eredetieket vettük meg. Sok mindent viszont én magam készítettem, például a mandragórákat só-liszt gyurmából, a sárkánytojásokat és a varázspálcákat is” – sorolta Brigitta.

Fotó: Ripost

„Egy asztaloscsapat, amelyik kifejezetten varázsseprűk készítésére szakosodott, felajánlotta, hogy készít ide egy Nimbusz 2000-et, de inkább azt kértem, hogy egyedi seprűt kreáljanak, csak nekünk.”

Fotó: Ripost

De nemcsak a környezet, a kínálat is a varázslóvilágot idézi.

Fotó: Ripost

„Több vajsörreceptet is kipróbáltunk, kísérletezgettünk, mire megtaláltuk a sajátunkat.

Fotó: Ripost

”Sokáig kutattam speciális, természetes összetevők után, amik megszínezik az Unikornis limonádét vagy befeketítik a Fekete tó vize koktélunkat” – folytatta Brigitta.

Fotó: Ripost

„Ez életünk első kávézója, most ismerkedünk csak a vendéglátással. A Facebook-oldalunkat a szilveszteri buliba készülődve hoztam létre, mobilos fotókkal. Úgy terveztük, szép lassan beletanulunk.”

Fotó: Ripost

Hát, erre nem volt idő. Január 30-án nyitottak, és két-három nyugodt nap után elkezdtek özönleni hozzájuk az emberek. A rendezvényeik telt házasok, és asztalt foglalni sem könnyű, mivel a telefon állandóan foglalt, az előjegyzési naptárukban már szeptemberre is van bejegyzés.

Fotó: Ripost

Hétköznap délben már a nyitáskor sor állt az ajtó előtt, és pillanatok alatt megtelt az egész hely varázstanoncokkal és az őket kísérő felnőttekkel. S amíg a kicsik felfedezték a varázslóvilágot és mindent kipróbáltak, amit lehet, a szülők békésen szürcsölgették a kávéjukat – épp, ahogy Brigittáék megálmodták.

Fotó: Ripost

Tibet és Kerem török család sarjai, Budapesten élnek, szüleikkel és testvéreikkel érkeztek. A kedvencük a repülő seprű volt, de a varázspálca-készítést is kipróbálták.

Fotó: Ripost

A másodikos Kincső már az összes Harry Potter-könyvet olvasta, és a filmeket is látta. Szülinapjára lepték meg a szülei azzal, hogy elhozták ide. Különösen annak örült, hogy a Teszlek süveg a Griffendél-házba sorolta őt.

Fotó: Ripost

Laura, Lacika és az édesanyjuk, Elena a síszünetet használták ki, hogy ellátogassanak a Repülő Seprűbe. Laura nemrég kapott rá az olvasásra, az összes Harry Potter-könyvet kiolvasta.

Brigi és barátja egy kávéra ugrottak be, de a varázslóruhás szelfi nem maradhatott el!

Ez is érdekelhet

origo.hu

15 év után szakított a magyar énekesnő

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Itt az újabb sztárszakítás: 15 év házasság után válik a magyar énekesnő

magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely nagyot ment: pontosan tudja, hogy reggel 17 óra 03-kor mennyien vannak a buszon

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Szívszorító: Már csak a szeretett kutyája holttestét simogathatta meg, óriásit hibázott a légitársaság

INSIDER

Rettegnek a szülők Nyíregyházán, már a játszótérre sem merik levinni a gyermekeiket

INSIDER

"Pihenésre van szüksége" – Épségben találtak rá az eltűnt marcali családapára

INSIDER

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt.