Létrehozva: 2019.10.08.

Soroksári futónő meggyilkolása: nehéz lesz bizonyítani, hogy ki ölt

Láthatóan élvezi a szereplést R. Szilveszter, akit az ügyészség Gyurik Krisztina meggyilkolásával vádol. Valószínűleg abban bízik, hogy ha nem tesz beismerő vallomást, nehezen bizonyítják majd rá, hogy ő ölt. Ügyvédje szerint is nagyon nehéz dolga lesz az ügyészségnek, mert csak közvetett bizonyítékok vannak.

Széles mosollyal az arcán lépett be R. Szilveszter a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermébe tegnap reggel. Pedig aljas indokból elkövetett emberöléssel, szexuális erőszakkal és kifosztással vádolja az ügyészség. A vádirat szerint ő az, aki 2013. szeptember 25-én futás közben hátulról megtámadta Kardosné Gyurik Krisztinát, levetkőztette, megerőszakolta, majd egy zsineggel megfojtotta őt, ezek után pedig a ruháival és mobiltelefonjával távozott a helyszínről.

A hatalmas, loboncos hajú férfi hetykén válaszolgatott a bíró kérdéseire. A bűncselekményt nem ismerte el, és esze ágában sem volt elfogadni az ügyész ajánlatát. Ha beismerte volna a gyilkosságot, akkor életfogytiglani fegyházra ítélték volna, de legkorábban 30 év múlva feltételes szabadlábra bocsátható. Így, hogy ezt nem tette meg, valódi életfogytiglanra is ítélheti a bíróság, ha bűnösnek találja.

Csakhogy azt nem lesz egyszerű bizonyítani. R Szilveszter ugyanis soha nem ismerte be sem a gyilkosságot, sem pedig a nemi erőszakot. 2018-ban került képbe, amikor a telefonja cellainformációi alapján összekötötték a helyszínnel, a DNS-e pedig egyezett a helyszínen talált mintával, holmijai körül pedig előkerült az áldozat mobiltelefonja a Sopronkőhidai Börtön letétjében. Ő azonban akkor azt mondta: látta, ahogy egy férfi erőszakoskodik Krisztinával, ő a védelmére kelt, megütötte a támadót, ezért maradhattak ott a nyomai, és így került hozzá a telefon.

Fotó: ripost

Ráadásul a nyomozás során a rendőrség több szarvashibát is elkövetett. Nem kezdték el körözni Krisztina eltűnt mobiltelefonját, és egy másik, már halott férfi DNS-mintája is az ügy aktájába került, így sokáig téves nyomon jártak. Kérdés, hogy ezek után elegendő lesz-e egy DNS minta és egy telefon ahhoz, hogy valakit emberölésben bűnösnek mondjanak ki és életfogytiglanra ítéljenek. A vádlott ügyvédje, dr. Lichy József szerint valószínűleg nem.

„Egyáltalán nem látom olyan egyértelműnek ezt az ügyet, nehéz lesz bizonyítani, hogy ügyfelem elkövette a terhére rótt cselekményt – vélekedik.

A látszat ellenére nagyon értelmes fiatalember, sokat olvas, és jól lehet beszélgetni vele. A mostani viselkedése érthető: negyven évig teljesen magányos remeteéletet élt, a kutya se törődött vele. Ehhez képest most rá irányul a figyelem – mondta a Ripost-nak.

Lichy a tárgyaláson jelezte: szeretné, ha megidéznék az összes orvosszakértőt a nemi erőszak kérdésében.

„Hat orvosszakértő dolgozott ezen az ügyön, és vannak ellentmondások a különböző véleményekben. Azt gondolom, lesznek még itt meglepetések” – ígérte. – „Abban is bizonyos vagyok, hogy az ügyfelem tesz majd vallomást, de csak az ügy későbbi szakaszában.”

Fotó: ripost

Tegnap csak annyit árult el R. Szilveszter magáról, hogy asztalosként végzett, és nem volt sem lakása, sem élő rokona, egyesegyedül élt éveken keresztül a gyermekkori lakhelyéhez közeli erdős részen, és kisebb lopásokból tartotta fenn magát. Amikor a bíró azt kérdezte, mit dolgozott a bűncselekmény elkövetése előtti időszakban, annyit válaszolt:

„Börtönben voltam.”

Az ügy tárgyalása januárban folytatódik bizonyítási eljárással.

Minden tárgyaláson ott lesz Krisztina édesanyja

A tárgyalóteremben ott volt Gyurik Sándorné Katalin is. Azt mondta, azért jött, hogy a szemébe nézzen egyetlen gyermeke gyilkosának. Nehezen fogta vissza indulatait, amikor látta, hogyan viselkedik a vádlott.

„Ő nem csak a lányomat ölte meg, hanem az egész családomat! Itt leszek minden tárgyaláson, és követem, ahogyan megbüntetik. Remélem, egyszer a szemébe tudok nézni, és megkérdezhetem tőle: miért vette el a lányom életét pont a legszebb életkorban? Miért tette árvává az unokáimat? Az egyikük csak 11 éves volt, amikor meghalt az édesanyja. Épp ma van a 17. születésnapja” – mondta a tárgyalás után a Ripost-nak remegő hangon az édesanya.

„Azt kívánom, bűnhődjön, és ne csak a bíróság által! Lassú, szenvedésekkel teli halála legyen...”

A férj a médiából tudta meg

Krisztina férje, Kardos Lajos nem volt ott a tárgyaláson, nem is tudott arról, hogy hétfőn lesz.

„Nincs rálátásom sem nekem, sem a gyermekeimnek a nyomozati cselekményekre, minket nem értesítenek semmiről. Hiába éltem én 17 évet Krisztinával, sőt voltam meggyanúsítva is a megölésével, mégsem tájékoztatnak a hivatalos szervek – fejtegette.

Ha tudtam volna sem megyek el a tárgyalásra, mert nem vagyok hajlandó egy légtérben sem tartózkodni ezzel a patkánnyal. Amennyiben tanúként megidéznek, úgy kérni fogom, hogy egy külön teremben hallgassanak ki, mert ha találkoznánk, nem állnék jót magamért.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszületett az ítélet, egy vagyont kell fizetni Cristiano Ronaldónak

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

metropol.hu

Máris lecsaptak Szoboszlai távozó edzőjére: kiderült, mit csinál nyártól Klopp

ripost.hu

Baleset történt Győrben: halálgömbből zuhant a mélybe a motoros

hirtv.hu

Egy év felfüggesztett börtönre ítélték Ihász Sándort

origo.hu

Brutálisan összeverték Miley Cyrust

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Sokan lemondanak róla, Hosszú Katinka így juthat ki az olimpiára

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Nagyot emeltek mostanában a mobilszolgáltatók: így válthatsz olcsóbb díjcsomagra!

INSIDER

Mostantól nem lehet trükközni az apró betűs részekkel!

INSIDER

Elárasztotta a lakótelepet a víz ebben a nyugat magyarországi megyében, ezt tették a lakók

INSIDER

Gyereket keresnek a veszprémi rendőrök, senki sem tudja, hol lehet