INSIDER

Soroksári gyilkosság: szeretője volt a futónőnek, ezt állította

Amiről eddig csak suttogtak az ismerősök, az most a bíróságon felolvasott vallomásokból egyértelművé vált. Halála előtt egy házas férfi oldalán kereste a boldogságot Gyurik Krisztina.
  • Szerző: Ripost

Tanúvallomások felolvasásával folytatódott tegnap a soroksári futónő megerőszakolásával és kegyetlen meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter pere. A bíró többek között ismertette a vádlott édesanyjának és Kardosné Gyurik Krisztina szeretőjének nyilatkozatait.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

Egy gyilkossági ügy nyomozásának az elején ismeretlen tettes esetén minden olyan személy érdekli a nyomozóhatóságot, aki szoros kapcsolatban állt az áldozattal. Így került a látókörükbe D. Ferenc is, aki a kihallgatásai során elismerte: szexuális kapcsolat volt közte és Krisztina között. A meghallgatása során azonban tisztázni tudta magát, így az is kiderült, hogy a gyilkosság napjára nem beszéltek meg találkozót. D. Ferenc már 18 éve élt együtt a párjával, amikor Krisztinával megismerkedett. Eleinte a Facebookon vették fel egymással a kapcsolatot, aztán számot cseréltek, a viszonyuk pedig gyorsan elmélyült.

„Tudtam, hogy házas és gyereke van, de nagyon megszerettem. Sok szeretetet adott, nagyon vonzódtam hozzá” – mondta még az első kihallgatásán a férfi. A vallomása szerint a futónő általában SMS-ben üzent neki a kocogása előtt, ő pedig odament hozzá kocsival. D. Ferenc nem sokkal vallomástételei után, 2016 októberében meghalt.

Fotó: Bors

A gyilkossággal vádolt R. Szilveszter csupán egyéves volt, amikor a szülei elváltak, édesanyjával pedig Budapestre költözött. Az anya vallomásából kiderült, hogy R. Szilveszter hamar félresiklott, hatodikos koráig járt iskolába, aztán elkezdett csavarogni. Előfordult, hogy magától hazament, de a rendőrséggel is kellett kerestetni. Anyja szerint az első ügye az volt, amikor a haverjaival betörtek egy kö­zértbe. A fiatal később intézetbe is került, ahol a családja tartotta vele a kapcsolatot. Járhatott haza, de volt, hogy onnan is megszökött. Az anya utoljára 2017-ben levelezett a fiával, amikor R. Szilveszter a sopronkőhidai börtönben volt – írja a Bors.

„Nem tudom feltételezni róla, hogy embert ölt. Nem értem, hogy a fiam miképp lett ilyen ember, az egész családban mindenki tisztességes, ő ilyen egyedül sajnos„ – zárta a nő.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?